Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājas Mākslas forumu atklās ar ekstravagantu franču salonmūzikas vakaru

Piektdien, 30. septembrī, plkst. 19.00 Liepājas koncertzāles Lielais dzintars rīkoto mūsdienu mākslas festivālu Liepājas Mākslas forums atklās salonmūzikas vakars ar talantīgo un pieredzējušo franču mūziķu Surel, Segal & Gubitsch dalību. Gaidāmajā koncertā trio ar paškomponētiem skaņdarbiem un aizraujošām improvizācijām klausītājus vedīs ceļojumā cauri mūzikas žanru pasaulei – no argentīniešu tango līdz skaņu eksperimentiem.

"Festivāla atklāšanas koncertu esam iecerējuši kā salonmūzikas vakaru, atminoties romantisko pasauli, kurā mūziku un mākslu baudīja draugu lokā mājās, viesistabā. Sebastjēns, Vensāns un Tomass – ir ārkārtīgi aizraujošas, muzikālas personības, lieliski komponisti un improvizatori, kuri savā starpā veido pārsteidzoši neparedzamu, vienam otru papildinošu sarunu mūzikā. Viņu izsmalcinātā saspēle apvieno plašu profesionālu pieredzi, smalku muzikalitāti, virtuozu instrumentspēli un absolūtu stilu brīvību, kas spēj aizraut ikvienu klausītāju," par mūziķu trio un koncertu atklāj koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

Trio Surel, Segal & Gubitsch apvieno trīs unikālus raksturus un balsis – Sebastjēna vijoli, Vensāna čellu un Tomasa elektrisko ģitāru. Koncertprogrammā mūziķi pārsteigs ar dinamiskām un aizraujošām improvizācijām, kā arī atskaņos skaņdarbus no trio debijas albuma Camara pop. Tajā iekļauti modernā tango žanra iedvesmoti mūziķu paškomponēti skaņdarbi un brazīliešu džeza un franču klasiskās mūzikas komponistu skaņdarbu aranžijas. Grūva motīvus muzikāli daudzveidīgajam vakaram piešķirs franču triphopa grupas Bumcello darba Changing Everything aranžija un citi skaņdarbi.

Kaut arī koncertu plānots aizvadīt koncertzāles Lielajā zālē, tās īpašais iekārtojums piedāvās klausītājiem personīgāku salonmūzikas vakara pieredzi – performances laikā apmeklētāji ieskaus franču / argentīniešu mūziķu ansambli kā draugu kopa.

Trio Surel Segal & Gubitsch dibināts 2014. gadā, apvienojot trīs izcilu solistu – vijolnieka Sebastjēna Sirela (Sébastien Surel), čellista Vensāna Segāla (Vincent Ségal) un elektriskās ģitāras meistara Tomasa Gubiča (Tomás Gubitsch) – kopīgās muzikālās teritorijas, bet arī atšķirības un unikālās iezīmes. Ansamblis galvenokārt izpilda pašradītas kompozīcijas, taču repertuārā vietu atrod arī Telonija Mūka, Hermeto Paskoala vai Čārlija Čaplina skaņdarbu aranžijas.

No 30. septembra līdz 2. oktobrim septembrim festivāls Liepājas Mākslas forums’22 jau astoto reizi aicina būt kopā mūsdienu mākslas jaunatklājumu svētkos. Astoņi spilgti notikumi piedāvās laikmetīgās mūzikas, dejas un foto mākslas notikumus, kā arī cirka izrādes un meistarklases ģimenēm, pulcējot ne tikai izcilus māksliniekus no Latvijas, bet arī Francijas, Lielbritānijas, Vācijas, Polijas, Igaunijas, Somijas un Argentīnas.

Festivāla programma pieejama mājaslapās: www.lmf.lielaisdzintars.lv un www.lielaisdzintars.lv. Biļetes uz “Liepājas Mākslas foruma” maksas notikumiem pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un  www.bilesuparadize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja