Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 8. oktobris
Aina, Anete

Akreditētie privātie muzeji novembrī varēs iesniegt pieteikumus VKKF programmā

Akreditētie privātie muzeji no 4. līdz 22.novembra plkst.23.59 varēs iesniegt pieteikumus Valts kultūrkapitāla fonda (VKKF) programmā, ar ko atbalsta profesionālas nevaldības kultūras organizācijas, informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja

Viņa norādīja, ka Kultūras ministrija (KM) ir aicinājusi VKKF Padomi paplašināt mērķprogrammu profesionālu nevaldības kultūras organizāciju atbalstam kultūras mantojuma nozarē, paredzot, ka uz atbalstu programmā varēs pretendēt arī akreditētie privātie muzeji, kas līdz šim muzeja darbības nodrošināšanai saņēmuši KM dotāciju.

Skuja klāsta, ka VKKF Padome stratēģiskajā sēdē ir pieņēmusi konceptuālu lēmumu par programmas paplašināšanu un par papildu finansējuma pārdalīšanu minētajam mērķim. Patlaban tiek precizēts nolikums šim konkursam.

Šajā pašā termiņā varēs iesniegt pieteikumus vēl divās VKKF programmās, un tās ir stipendijas jaunrades veicināšanai un atbalsts valstiski nozīmīgiem kultūras pasākumiem. Visās trīs programmās rezultāti būs zināmi pēc 19.decembra.

VKKF pārstāve atzīmē, ka programmu nolikumus un budžetu apstiprinās kādā no nākamajām VKKF Padomes sēdēm līdz ar VKKF nākamā gada budžeta apstiprināšanu.

Kā iepriekš informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, lai visiem Latvijas akreditētajiem privātajiem muzejiem radītu vienlīdzīgus, taisnīgus un caurskatāmus nosacījumus valsts budžeta finansējuma saņemšanai, atbalsts ir administrējams VKKF programmas veidā, par finansējuma piešķiršanu tāpat kā citās kultūras nozarēs lemjot profesionālu ekspertu komisijai pēc iepriekš nodefinētiem un visiem zināmiem projektu vērtēšanas kritērijiem.

Plānots, ka 2025.gadā finansējums kultūras nozaru projektu īstenošanai VKKF programmās provizoriski pieaugs par 1,6 miljoniem eiro, palielinoties ieņēmumiem no akcīzes nodokļa par alkoholiskajiem dzērieniem, tabakas izstrādājumiem, izložu nodokļa un azartspēļu nodokļa.

Par KM lēmumu uzticēt finansējuma sadali VKKF bažas publiski ir paudusi Lipkes memoriālā muzeja direktore Lolita Tomsone, Ziedoņa muzeja vadītāja Rūta Šmite, Latvijas Mākslinieku savienības muzejs, kā arī muzeja un pētniecības centra Latvieši pasaulē valde.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja