Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 28. oktobris
Ninona, Ņina, Antoņina, Oksana

Ar milzu ugunskuru 18. novembrī Likteņdārzā noslēgsies simboliskais skrējiens Latvijas Gaismas ceļš

Dienu pirms vēsturiski nozīmīgā notikuma - Latvijas dzimšanas dienas - 17.novembrī no trīs mūsu valsts nozīmīgu ezeru – Usmas, Rāznas un Burtnieka - krastiem aizsāksies lāpu skrējiens Latvijas Gaismas ceļš, kas triumfēs Likteņdārza Amfiteātrī 18. novembrī, īsi pirms saulrieta, plkst. 16.00, informēja pasākuma rīkotāji

Pasākuma organizatori iecerējuši, ka šis Gaismas ceļš savīs Latvijas novadus, pilsētas un ciemus vienotā veselumā. Noslēgumā Likteņdārzā, skanot Spēka dziesmām, iededzot milzu ugunskuru, ūdens, kas paņemts no šiem trim ezeriem tiks atdots mūsu Likteņupei Daugavai, lai tas, labu domu piepildīts, plūstu uz Lielo okeānu.

Latvijas Gaismas ceļš būs spēku rosinošs un garu stiprinošs simbolisks skrējiens, kurā aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs. Trīs ceļa posmi no trīs dažādām Latvijas vietām būs sadalīti aptuveni 10 līdz 20 kilometru distancēs, katru no tiem veiks 3 tempa uzturētāji, kuri nogādās starta vietā aizdegto lāpu nākošajā distances posmā, katrā no tiem aizdedzot ugunskuru.

Atbalstīt pasākumu iespējams dažādi - gan noskrienot visu vai tikai daļu no posma kopā ar tempa uzturētājiem, minot velosipēda pedāļus un uzmundrinot skrējējus, dziedot, rādot lukturīša gaismiņas tumsā, sakot labus vārdus un vienkārši esot līdzās. Iedzīvotāju klātbūtne šeit būs ļoti nozīmīga, jo katrā šajā pieturvietā skanēs Spēka dziesmas, kurām, kā zināms, piemīt lielāka jauda, ja esam kopā lielāks pulks.

Šis būs jau trešais Latvijas Gaismas ceļš. 2020. un 2021. gadā tas apvija Latviju, apskrienot divām Gaismas un mīlestības jostām, pēc piecām diennaktīm tām satiekoties Kolkasragā un Krāslavā.

Jāatzīmē, ka Gaismas ceļa idejas aizmetnis mājo tālajos 90. gados, kad Imants Ziedonis Leišmalītē rakstīja: “Apkārt Latvijai kādreiz ies tūrisma ceļš (tā ir jābūt) un cilvēki prasīs interesantu vietu iemirdzēšanos.”

Šie vārdi iedvesmojuši gan Imanta Ziedoņa muzeja darbiniekus, fondu 1836, gan vēlāk arī Stirnubuks.lv. Sākotnēji tapis tūrisma maršruts 1836 km garumā, 2017.gadā to noskrējis garo distanču skrējējs Dins Vecāns , bet vēl vēlāk - 2020.gadā radies Gaismas ceļš. Stipras idejas realizē stipri cilvēki.

Rimants Liepiņš:” Mēs atrodamies izaicinājumiem pilnā laikā, ir svarīgi nepazust tajā, ieraudzīt un stiprināt labo sevī un apkārt sev. Gaismas ceļš aicina uz aktīvu darbību, atspoguļojot mūsu mīlestību un pateicību Latvijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja