Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atklāti visi ideju foruma TEDxRiga 2019 runātāji

22. novembrī notiks astotais ideju forums TEDxRiga, kurā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā idejās dalīsies atzīti pašmāju un ārzemju viesi. Šogad foruma tēma būs Together jeb Kopā, un nupat atklāti visi ideju foruma runātāji, informēja TEDxRiga pārstāve Laima Melkina.

Prestižās TED kustības nacionālā mēroga ideju forums TEDxRiga ik gadu pulcē dažādu jomu profesionāļus no Latvijas un ārzemēm – zinātniekus, uzņēmējus, radošo industriju pārstāvjus, kuri dalās ar personīgiem un iedvesmojošiem stāstiem. Septiņu gadu laikā uz TEDxRiga skatuves kāpuši 149 runātāji un mākslinieki, kuru vēstījumi TEDx Youtube kanālā skatīti teju divus miljonus reižu.

Par TEDxRiga 2019 vadmotīvu izvēlēta tēma Together jeb Kopā. "Šī gada TEDxRiga tēma pievērš uzmanību tam, ka kopā mūsu spēks ir lielāks. Apvienojoties mēs varam radīt ko spēcīgāku nekā tas būtu iespējams individuāli. Šis ir arī Baltijas ceļa 30. jubilejas gads – īstais brīdis, lai apzinātos, cik daudz kopā varam paveikt. Par to pasākumā atgādinās arī katrs no runātājiem, jo viņu veiksmes stāsti un gūtās mācības var stiprināt un iedvesmot ikvienu no mums," stāsta TEDxRiga organizatoru komandas pārstāvis Pāvils Jurjāns.

Nupat izziņoti visi 20 runātāji un mākslinieki, kuri dalīsies savās idejās.

Platons Buravickis ir laikmetīgās klasiskās mūzikas komponists un pianists. Viņš pievēršas gan tradicionāliem virzieniem kā simfoniskajai un kamerorķestru mūzikai, gan arī elektroakustiskajai mūzikai. Viņš ieguvis maģistra grādu kompozīcijā Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā.

Alans Melikdjanjans (Alan Melikdjanian) plašāk pazīstams ar segvārdu Captain Disillusion. Viņš ir video un vizuālo efektu mākslinieks, kurš ar radošumu un humoru jau vairāk nekā 10 gadus rada video stāstus par straumēšanas platformā YouTube redzamajām ilūzijām un māņiem, kā arī popkultūru un sociālajiem tīkliem kopumā.

Jānis Kreilis ir uzņēmējs un platformas Your Move dibinātājs un vadītājs. Tā ir iniciatīva, kas palīdz Latvijai piesaistīt citvalstu talantus. Viņš ir arī kopienas Ar pasaules pieredzi Latvijā dibinātājs, pulcējot cilvēkus, kuri reemigrējuši uz Latviju. Arī Jānis pats trešdaļu dzīves pavadījis ārzemēs, un tagad palīdz kliedēt dažādus mītus un pierādīt, ka Latvija ir lieliska vieta, kur dzīvot.

PRAGAII ir eksperimentāls popmūzikas projekts, kurā apvienojušies Aleksis Luriņš, grupas Carnival Youth kādreizējais basists, un elektroniskās mūzikas mākslinieks Kaspars "Kashuks" Kubeckis. Duetā izpaužas abu individuālie stili, taču viņus vieno kaislība pret skaņas inženieriju un kopīga vēlme radīt vēl nedzirdēta stila mūziku. Novembrī iznācis PRAGAII pirmais albums.

Rihards Plešanovs ir pianists, ieguvis maģistra grādu Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā un spēlē muzikālajā apvienībā Arcandela un klavieru kvartetā Quadra. Viņš saņēmis vairākas mūzikas balvas un pieteicis sevi arī kā komponists. Vienlaikus Rihards ir pasniedzējs un koncertmeistars Pārdaugavas un Carnikavas mūzikas skolās.

Konferences runātāji tika atklāti pakāpeniski. Iepriekš kā TEDxRiga 2019 viesi jau izziņoti bērnu psihiatrs Ņikita Bezborodovs, uzņēmēja un piedzīvojumu meklētāja Olga Kotova, sabiedriskais aktīvists Jānis Erts, pārtikas inovatore un pasniedzēja Ilga Gedrovica, zero waste aktīviste Laura Arnicāne, mūziķis Ralfs Eilands, ekonomists un pasniedzējs Arnis Sauka, režisors un scenārists Andris Gauja, biologs un pasniedzējs Indriķis Krams, uzņēmējs un investors Aleksandrs Tonisons, komponiste Anna Ķirse, cilvēktiesību aizstāve Ilvija Pūce, socioloģe Liene Ozoliņa, krīzes komunikācijas eksperts un pasniedzējs Marks Ritenbergs, kā arī klaviermeistars Dāvids Kļaviņš.

Ar ideju foruma programmu var iepazīties mājaslapā.

Pasākuma oficiālās valodas būs angļu un latviešu, kā arī tiks nodrošināts tulkojums uz latviešu valodu.

Biļetes uz pasākumu pieejamas TEDxRiga mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja