Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Augustā notiks kultūras un izklaides centra Hanzas perons atvērto durvju diena

Šogad augustā notiks kultūras un izklaides centra Hanzas perons atvērto durvju diena, aģentūru LETA informēja nekustamo īpašumu attīstītāja Pillar pārstāvis Jānis Bunte.

Hanzas perona atvērto durvju dienas notiks 17. un 18.augustā, lai iepazīstinātu interesentus ar ēkas jauno veidolu.

Atvērto durvju dienu laikā būs apskatāma izstāde, kurā apmeklētāji varēs iepazīt ēkas pārtapšanas stāstu un klātienē apskatīt Hanzas peronu. Iepriekš piesakoties, interesentiem būs iespēja doties tematiskās ekskursijās ar Sudraba arhitektūras biroja arhitektu Reini Liepiņu un Hanzas perona komandu.

Hanzas perons, kas ir bijusī Rīgas Preču stacijas noliktavas ēka New Hanza kvartāla teritorijā, Pulkveža Brieža un Hanzas ielas stūrī, tiek rekonstruēta atbilstoši Liepiņa piedāvātajam projektam. Ēkas rekonstrukcijas vīzijā ietilpst tās vēsturiskā veidola saglabāšana un vietas industriālā rakstura atjaunošana, piemēram, dizainā izmantoti arī sliežu posmi.

Projekts paredzēja bijušo stacijas noliktavu iestiklot pa perimetru, izveidojot arī jaunu jumta konstrukciju. Stiklojumam dienvidaustrumu, dienvidu un dienvidrietumu daļā no ārpuses ir dubulta fasāde - vertikāls dēļu apšuvums, izveidojot noēnojumu, bet rietumu fasādē, pret Pulkveža Brieža ielu, priekšā stiklojumam ir bīdāmi dēļu vairogi, reizē atrisinot noēnojumu un estētiski turpinot dzelzceļa infrastruktūras tēmu. Esošās koka un metāla jumta konstrukcijas saglabātas reizē kā dekoratīvs elements un arī nesošā konstrukcija, kurā var iekārt izstāžu mākslas darbus un pasākumu aprīkojumu.

Hanzas perons ar publiski pieejamo 2800 kvadrātmetru platību, tostarp lielās zāles 1230 kvadrātmetru platību iecerēts kā daudzfunkcionāls kultūras centrs, kuru varēs izmantot gan kā koncertzāli ar iespēju izvietot līdz 1100 sēdvietām, gan kā mākslas un izstāžu galeriju vai korporatīvo pasākumu norises vietu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka ABLV Bank likvidācijas dēļ šogad pavasarī tika apturētas 186,7 miljonu eiro investīcijas Pillar grupas attīstības projektos. New Hanza kvartālā plānotas biroju un dzīvojamās ēkas, plašizklaides centrs Hanzas perons, parks Hanzas dārzs, bērnudārzs, skola un Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja būvniecība.

Līdzekļi Hanzas perona pabeigšanai tika iegūti, palielinot uzņēmuma Pillar Development pamatkapitālu. Šogad martā Pillar Development pamatkapitāls tika palielināts no 33,7 miljoniem eiro līdz 39,45 miljoniem eiro. Tāpat projektu turpināšanai piesaistīts saistītā uzņēmuma New Hanza Capital kapitāls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja