Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Balvu par mūža ieguldījumu Jūrmalas kultūras dzīvē saņems gleznotājs Andrejs Ģērmanis

Piektdien, 22. februārī, plkst. 18 Dzintaru koncertzālē svinīgā ceremonijā tiks noskaidroti un apbalvoti Jūrmalas Gada balva kultūrā 2018 laureāti. Balvu par mūža ieguldījumu Jūrmalas kultūras dzīves veidošanā piešķirta gleznotājam, grafiķim un mākslas zinātniekam Andrejam Ģērmanim, informēja Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Inese Krieviņa.

Andrejs Ģērmanis dzimis 1941. gada 16. jūnijā. Mākslinieks ir sadzīves žanra, portretu, ainavu un kluso dabu meistars. Talantīga, erudīta personība ar plašu ietekmes loku savas paaudzes kultūras darbinieku vidē, sabiedrisko aktivitāšu rosinātājs un īstenotājs.

Ģērmanis ir Latvijas Mākslinieku savienības Jūrmalas nodaļas ilggadējs priekšsēdētājs. Mākslinieks aktīvi piedalās mākslas dzīvē, vietējās un starptautiskās mākslas izstādēs un plenēros, sadarbojas ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.

Kopš 1969. gada Ģērmanis ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Kopš 1966. gada Andrejs Ģērmanis piedalījies izstādēs Latvijā, Lietuvā, Krievijā, Karēlijā, Vācijā, Somijā, Dānijā, ASV un citur, sarīkojis daudzas personālizstādes, tostarp arī Jūrmalā. Mākslinieka darbi atrodas Tretjakova galerijā Maskavā, ASV, Zviedrijā, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Arsenāls un Latvijas Mākslinieku savienības muzeja krātuvēs, muzejos Krāslavā, Liepājā, Tukumā, Cēsīs un Alūksnē, arī daudzās privātkolekcijās Latvijā un citās valstīs. Jūrmalas pilsētas muzejā glabājas 15 mākslinieka gleznas, kuras pārsvarā ir paša mākslinieka dāvinājumi.

2017. gadā izdota gleznotājam un kultūrvēsturniekam Andrejam Ģērmanim veltīta grāmata Andrejs Ģērmanis. Gleznas. Akvareļi. Zīmējumi. Grāmatā ietverts ap 100 mākslinieka darbu reprodukciju, kas raksturo Andreja Ģērmaņa daiļradi no viņa diplomdarba Latvijas Mākslas akadēmijā līdz pat jaunākajiem darbiem.

Būtisks ir Andreja Ģērmaņa ieguldījums starptautisku kultūras sakaru veidošanā un attīstīšanā starp Jūrmalu un Somiju, par ko 2005. gadā mākslinieks saņēmis Jūrmalas pilsētas domes Atzinības rakstu. 2006. gadā Andrejam Ģērmanim piešķirts Jūrmalas pilsētas domes Atzinības raksts par ieguldījumu Jūrmalas pilsētas mākslas un kultūras dzīves veidošanā. Mākslinieks saņēmis pateicību par ilggadēju Jūrmalas mākslinieku grupas vadīšanu un vairākkārt atzinīgi novērtēts par aktīvu darbību Jūrmalas mākslas dzīvē.

22. februārī Dzintaru koncertzālē svinīgā ceremonijā tiks noskaidroti un apbalvoti Jūrmalas Gada balvas kultūrā 2018 laureāti šādās nominācijās: Par mūža ieguldījumu Jūrmalas kultūras dzīves veidošanā, Gada balva kultūrā, Par izciliem sasniegumiem Latvijas un starptautiskos konkursos, Par Jūrmalas tēla popularizēšanu un Par kultūras pieejamības veicināšanu Jūrmalā. Kultūras pasākumu apmeklētāju balsojumā visaugstāk vērtētajam pasākumam tiks piešķirta skatītāju simpātiju balva Par spilgtāko kultūras pasākumu Jūrmalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja