Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Bijušo Bioloģijas fakultātes ēku Kronvalda bulvārī 4 nodod Latvijas Mākslas akadēmijai

Ministru kabinets šodien lēma bijušo Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes ēku, kas atrodas Kronvalda bulvārī 4, Rīgā, nodot Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) īpašumā, informēja Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Viņa pavēstīja, ka LMA, kā arī Latvijas Kultūras akadēmijā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā atbilstoši Valdības rīcības plāna deklarācijas par Krišjāņa Kariņa (JV) vadītā Ministru kabineta iecerētās darbības īstenošanu noteiktajam no 2021. gada iespējams iegūt profesionālā doktora grādu studiju programmā Mākslas.

LMA kopā ar Latvijas un starptautiskajiem partneriem turpina darbu pie starptautiskas maģistra līmeņa studiju programmas Pakalpojumu dizaina stratēģijas un inovācijas īstenošanas, kas ir plānota kā pirmā starptautiska pakalpojumu dizaina maģistra līmeņa studiju programma Baltijas valstīs. Šī ieceres īstenošanai arī nepieciešamas papildu telpas.

LMA sadarbībā ar starptautiskajiem partneriem - Romas Mākslas akadēmiju, Ungārijas Mākslas akadēmiju un Drēzdenes Mākslas akadēmiju - kopš 2019.gada īsteno Latvijas un starptautiskajā mērogā nozīmīgu Eiropas universitāšu alianšu projektu Alliance for Common Fine Arts Curriculum, ko atbalsta arī Eiropas Komisija. Tā laikā plānots izveidot arī kopīgas tēlotājmākslas studiju programmas un izglītības moduļus, tādējādi sekmējot kultūras nozares un radošo sektoru industriju izaugsmi, ceļot Latvijas tēlotājmākslas izglītības prestižu un veicinot LMA starptautisko atpazīstamību.

Valdība noteica arī to, ka gadījumā, ja LMA darbības nodrošināšanai ēka Kronvalda bulvārī 4, Rīgā, vairs nebūtu nepieciešama, ēka bez atlīdzības ir nododama atpakaļ valstij. Tāpat namu aizliegts atsavināt vai apgrūtināt ar hipotēku, izņemot gadījumus, kad nepiemēro, ja nekustamais īpašums tiek ieķīlāts valsts aizdevuma nodrošināšanai, lai veiktu ieguldījumus nekustamā īpašuma pārbūvē un atjaunošanā vai saņemtu Eiropas Savienības fondu atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja