Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Deju grupa Dzirnas oktobrī dosies koncertturnejā O’ Fortūna

Deju grupa Dzirnas oktobrī dosies koncertturnejā O’Fortūna, uzstājoties 11 dažādās Latvijas pilsētās, pastāstīja deju grupas pārstāvis Edžus Arums.Koncertos būs redzama jaunākā grupas dejas izrāde O’Fortūna, kuras pamatā ir iespaidīgā Karla Orfa Carmina Burana mūzika, kas iekarojusi visu pasauli, neatstājot vienaldzīgus nedz akadēmiskos klausītājus, nedz Maikla Džeksona fanus.

Uzvedums atspoguļo dziļi filozofisku redzējumu. "Sprāgst ritma kodolbumba - enerģijas megatonnas. Tad atraisās neticams azarts un asprātība, uzplaukst cilvēcisko prieku dārzs, kurā jaunieši, kaislību dzīti, meklē un rod savām slēptajām dziņām ekstātisku piepildījumu. Dievietes Fortūnas rokās ir cita dāvana - viņas pielūdzējiem lemts mūžīgs ceļš pēc kārotās laimes, kas zudīs tai mirklī, kad šķitīs iegūta un paturama uz visiem laikiem," par uzveduma vēstījumu saka tā režisors Uģis Brikmanis.Kopš jaunās programmas O’Fortuna pirmizrādes pagājis nedaudz vairāk nekā gads. Izrādi jau apskatījuši un novērtējuši vairāki simti skatītāju, kurus dzirniešiem izdodas pārsteigt ne tikai ar savu eleganci un profesionalitāti, bet arī ar vieglumu, azartu un spēju ieraut skatītājus krāsainā emociju virpulī. Deju programma O’Fortuna vienaldzīgus neatstāj. Tā uzrunā gan bērnus, kurus parasti ieinteresē akrobātikas elementi, gan pieaugušos, kuriem nākas aizmirst par ikdienas likstām un nelaimēm un ļauties kaut tikai uz brīdi ieslīgt reibinošā sajūtu pasaulē.

"Neordināra pieeja Karla Orfa mūzikai Karmina Burana, kur caurstrāvojas teatralizācija, elastīgums, ritmiskums un atraktivitāte. Būsiet pārsteigti!" - tā komponists, mūziķis Rihards Zaļupe.

Baleta māksliniece, horeogrāfe, pedagoģe Gunta Bāliņa stāsta: "Laikam ejot šis muzikālais materiāls ir vilinājis daudzus horeogrāfus. Karla Orfa mūzikas vienreizība un unikalitāte arī Agrim un Markusam ļāvusi izteikt sevi un radīt ko savdabīgu un mūsdienīgu. Lielākā veiksme, manuprāt, ir tieši otrā daļa, kurā konstrukcijas izmantošana un apspēlēšana ir līdzsvarā ar kustību un deju. Dejotāji taisa prātam neaptverošus kustību virknējumus, kas reizēm robežojas ar milzīga riska pakāpi, bet tā kā dejotāji ir profesionāļi savā jomā, tie ļoti veiksmīgi tiek galā."

Izrādes O’Fortūna horeogrāfi ir Agris Daņiļevičs un Markus Zmolnig, režisors Uģis Brikmanis, tērpu māksliniece Evija Dāboliņa.

Koncerti notiks Liepājā, Ventspilī, Kuldīgā, Rēzeknē, Daugavpilī, Līvānos, Viesītē, Mālpilī, Jelgavā, Valmierā un Ogrē.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī pasākumu norises vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja