Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Desmit jaunie talanti saņem OKartes kultūras programmas stipendijas

Par OKartes Talantu programmas Kultūra laureātiem kļuvuši visi desmit finālisti, kuri sava talanta turpmākai attīstībai saņems 300 līdz 2000 latu lielas stipendijas.12 līdz 20 gadus vecie jaunieši pārstāv dažādus klasiskās un mūsdienu kultūras žanrus, stāsta projekta koordinatore Inese Salmiņa.Latvijas Mobilā telefona prezidents Juris Binde stāsta: "Nu jau trīs dažādās OKartes Talantu programmas kārtās sniegtais atbalsts talantīgiem un mērķtiecīgiem jauniešiem nostiprina pārliecību, ka šādi mēs vairojam sabiedrības intelektuālo potenciālu, kas ir pamatā jebkuras valsts pastāvēšanai un attīstībai.

Esam apmierināti ar jauniešu interesi par konkursu un atzinīgi vērtējam dalībnieku līdzšinējos sasniegumus klasiskajā dejā, mūzikā, glezniecībā, skatuves mākslā, fotogrāfijā un animācijā. Novēlam, lai stipendija šo desmit jauniešu rokās ir kā atspēriena punkts, kas ļauj sasniegt izvirzītos mērķus kultūras jomā!"Visu 98 Kultūras sadaļas kandidātu pieteikumus izskatīja kompetenta žūrija, kura īpaši atzinīgi vērtēja finālā iekļuvušo jauniešu līdzšinējos sasniegumus. Žūrija atzīmēja, ka visiem dalībniekiem šie ir tikai pirmie soļi ceļā uz panākumiem, un aicināja jauniešus turpināt pilnveidot savu talantu, mācoties piemērotās kultūras izglītības iestādēs. Uz klātienes tikšanos ar žūriju tika aicināti 10 finālisti, no kuriem viens finālā iekļuva pateicoties interneta simpātiju balsojumam. Atbalsta stipendijas un galvenās godalgas saņem jaunais pianists, vairākkārtējs starptautisko jauno pianistu konkursu laureāts Maksims Taņičevs no Rīgas (2000 latu), perspektīvā laikmetīgās dejas horeogrāfe, Latvijas Kultūras akadēmijas horeogrāfijas apakšprogrammas studente Rūta Pakalne no Rīgas (1600 latu), talantīgā balerīna, soliste Teiksma Emanuēla Markovska no Rīgas (1500 latu), animators un stājmākslas pārstāvis Toms Burāns no Rīgas (1500 latu), skaņu režijas entuziasts Artūrs Dobelis no Saldus (1000 latu), jaunais industriālā un grafiskā dizaina mākslinieks Gatis Erdmanis no Aizkraukles (700 latu).Veicināšanas atbalsta stipendijas žūrija piešķīra četriem finālistiem - foto māksliniecei Zandai Pučei no Siguldas (600 latu), čellistei un interneta balsojuma līderei Magdalēnai Šusterei no Jelgavas (500 latu), daudzsološajai aktrisei Janai Herbstai no Rīgas (300 latu) un grafiķei, Rīgas Dizaina un Mākslas vidusskolas absolventei Elīnai Primakai no Rīgas (300 latu).OKartes Talantu programmas Kultūra žūrijas pārstāvji ir Latvijas Mobilā telefona prezidents Juris Binde, māksliniece Katrīna Neiburga, dzejniece un bērnu grāmatu autore Inese Zandere, Latvijas Mākslas akadēmijas rektors prof. Aleksejs Naumovs, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors prof. Artis Sīmanis, fotogrāfs Gatis Rozenfelds, teātra zinātniece Henrieta Verhoustinska un Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.Ar finālistu darbiem iespējams iepazīties www.okartestalanti.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja