Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

DMDM aicina uz Sarunu muzejā par paaudžu dialogu

Trešdien, 6. aprīlī, plkst. 17.30 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs sadarbībā ar ABLV Charitable Foundation aicina uz pasākumu Paplašinātās Sarunas muzejā: Paaudžu dialogs laikā un telpā. Utopija un realitāte – lekciju, sarunu un diskusiju izstādē Ceļojums uz Nekurieni.

Vakara viesi – filozofs Normunds Kozlovs, mākslinieki Iveta Vaivode un Arturs Riņķis, izstādes kuratore Inese Baranovska. Pasākumu moderē mākslas teorētiķis un kurators Kaspars Vanags.

Pirmajā pasākuma daļā no plkst. 17.30 līdz 18 paredzēta Normunda Kozlova lekcija Komunikācija subkultūrā: teorētiskās robežas. Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzējs, komunikācijas teorētiķis un filozofs Mg. sc. soc. Normunds Kozlovs jau ilgstoši analizē subkultūru fenomenu, aplūkojot to kā vienu no jauniešu sociālās identitātes veidiem.

Otrajā daļā no plkst. 18 notiks saruna un diskusija Paaudžu dialogs laikā un telpā. Utopija un realitāte. Atsaucoties uz lielo skatītāju interesi par izstādi Ceļojums uz Nekurieni, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja vadītāja Inese Baranovska uzaicinājusi uz īpašu tikšanos ekspozīcijā abus tās autorus – vienu no atpazīstamākajām latviešu fotogrāfēm Ivetu Vaivodi un dizaineru, kinētiskās mākslas pionieri Latvijā, stīmpanka entuziastu Arturu Riņķi.

Divu paaudžu mākslinieki sastopas un veido savu dialogu laikā un telpā, izmantojot dažādus medijus – instalācijas, fotogrāfiju, video, animāciju un skaņu. Ideja par šādu sadarbību dzima 2013. gada rudenī, iedvesmojoties no Artura Riņķa Kinētiskās mākslas dārza Nekurienes vidū, kas atrodas Kurzemē, Sabiles apkaimē. Šī teiksmainā vieta vairāku gadu garumā kalpojusi gan kā faktiska, gan arī iedomāta abu mākslinieku attiecību laboratorija, kas 2016. gadā ar ABLV Charitable Foundation laikmetīgās mākslas izstāžu granta atbalstu sasniegusi materializāciju izstādes formātā. Neparasta ekspozīcija ikvienam ļauj pārkāpt reālās pasaules robežas, paraudzīties uz dzīvi ar sapņotāju acīm, iesaistoties Ivetas Vaivodes un Artura Riņķa fantāziju spēlē, un atklāt ko jaunu savā pieredzē un sajūtās, dodot priekšroku vairāk jūtīgumam, nekā prātam.

Sarunas muzejā piedāvā iespēju satikt radošo duetu un izstādes rīkotājus vienuviet, piedalīties diskusijā un uzdot sev interesējošus jautājumus. Projekta kuratore, mākslas zinātniece Inese Baranovska pastāstīs par izstādes ieceri, veidošanās procesu, savstarpējo sinerģiju un rezultātu, izceļot auglīgo sadarbību ar ABLV Charitable Foundation. Savukārt diskusijas moderators ABLV Charitable Foundation mākslas programmu vadītājs, mākslas teorētiķis un kurators Kaspars Vanags palīdzēs salikt akcentus uz būtisko un izcelt tās kvalitātes, kas paliks laikmetīgās kultūras vērtību statusā.

Uz paplašinātajām Sarunām Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā laipni aicināts ikviens. Dalības maksa: pieaugušajiem – 3,50 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem – 2 eiro. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Izstāde atvērta līdz 10. aprīlim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja