Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dzejas dienu balvai izvirzīta Gabarajeva, Pujāts un Šlāpins

Dzejas dienu balvai kategorijā Dzeja nominēta Linda Gabarajeva par krājumu Apļi, Marts Pujāts par krājumu Dāma baltos džinsos un Ilmārs Šlāpins par krājumu Never, aģentūru LETA informēja Dzejas dienu rīkotāju pārstāve Dana Zālīte.

Atdzejas nominācijā izvirzītis Raimonds Ķirķis par Iļjas Kaminska krājuma "Kurlā republika" atdzejojumu, sastādītāja Māra Poļakova un atdzejotāju komanda, ko veido Ingmāra Balode, Jānis Elsbergs, Māra Poļakova un Māris Salējs, par Serhija Žadana dzejas izlases "Harkivas Dinamo" atdzejojumu un Pēteris Pildegovičs par "Tan laikmeta dzejas izlases" atdzejojumu.

Dzejas balvai pieteiktos darbus vērtēja un nominācijas izvirzīja literatūrkritiķe Anda Baklāne, 2022.gada Dzejas dienu balvas laureāts Artis Ostups, kā arī dzejnieki un festivāla Dzejas padomes locekļi Ērika Bērziņa un KārlisVērdiņš.

Laureātu paziņošana un apbalvošana norisināsies festivāla "Dzejas dienas 2023" noslēgumā - 14.septembrī plkst.18.30 mākslas centrā "Noass". Pasākumā dzeju lasīs nominētie autori un izskanēs grupas "Chairmen" koncerts.

Dzejas dienu balva ir apbalvojums, ko Dzejas dienu norises laikā septembrī, Latvijas Rakstnieku savienība piešķir gada labākajiem dzejas un atdzejas krājumiem. Šogad Dzejas dienu balvai tika pieteikta 21 grāmata - 16 oriģināldzejas krājumi un pieci atdzejojumi.

"Dzejas dienas 2023" norisināsies no 2.septembra līdz 14.septembrim Rīgā un visā Latvijā. Festivāla pamatprogramma pieteikta ar saukli "Dzeja elpo", Rīgā pulcējot Latvijas un ārvalstu dzejniekus vairāk nekā 20 dažādos lasījumos, diskusijās un performancēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja