Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Festivāla Lampa sarunas varēs piedzīvot 80 kopā skatīšanās vietās visā Latvijā

Pavisam 80 kopā skatīšanās vietās un studijās no Liepājas līdz Balviem un no Bauskas novada līdz Mazsalacai, kā arī Vācijā un Lielbritānijā šogad ar nebijušu vērienu mirdzēs sestais Sarunu festivāls Lampa. To varēs piedzīvot no 2. līdz 5. septembrim tiešraidē, klātienē festivāla studijās Rīgā, Cēsīs un Rēzeknē un kopā skatīšanās vietās, kas būs atvērtas un pieejamas ikvienam interesentam, ievērojot noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, informēja festivāla rīkotāji.

Kopā skatīšanās vieta – tā ir vieta jebkur Latvijā un pasaulē, kur svarīgas Lampas vērtības, jebkura brīvi pieejama vieta, kur iespējams sanākt kopā, kopā skatīties festivāla tiešraidi un veidot sarunu par šī gada Lampas pasākumiem.

"Īpaši aktīvas ir bibliotēkas – vairāk nekā ceturtā daļa no visām kopā skatīšanās vietām, kur spīdēs šī gada Lampa. Taču iesaistās gan kultūras un saieta nami un jauniešu centri, gan koncertzāles, skolas, krodziņi un kafejnīcas, un arī dažādas populāras ārtelpas, piemēram, rīdzinieku iecienītais Kalnciema kvartāls un teritorija pie Āgenskalna tirgus. Šī gada Lampa virstēma ir "kopā", un visa festivāla komanda patiešām ļoti priecājas, ka virstēma caurvīs ne tikai Lampas sarunas, bet izpaužas arī šādā kopīgā un aktīvā pašorganizēšanās procesā, padarot Lampu pieejamāku nekā jebkad," gandarījumu pauž festivāla direktore Ieva Morica.

Jau šobrīd festivāla mājaslapā ir pieejama kopā skatīšanās vietu karte, kas līdz augusta beigām vēl tiks papildināta. Festivāla mājaslapā izvietotajā kartē atzīmētas visas oficiālās Lampas skatīšanās vietas, lai ikviens varētu izvēlēties sev tuvāko un piemērotāko, kopā izbaudot šī gada festivālu.

Tāpat joprojām ir iespējams pieteikt savu kopā skatīšanās vietu, sazinoties ar Ilzi – [email protected]. Kopā skatīšanās vietu saimnieki šeit var atrast sīkāku informāciju par pieteikšanos.

Lai arī Lampas galvenā norises "vieta" šogad būs festivāla mājaslapa, kurā vienkopus pieejami visi šī gada pasākumi gan tiešraidēs, gan pēc tam arhīvā, daļa pasākumu būs atvērti arī apmeklējumam! Darbosies studija Lampas pastāvīgajā mājvietā Cēsīs (Vidzemes koncertzālē), kā arī Rīgā (kinoteātrī Splendid Palace, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Balasta dambī pie Swedbank ēkas) un Rēzeknē (Latgales vēstniecībā Gors), tāpat arī daļa pasākumu rīkotāju atvērs savus birojus, pagalmus un citas norises vietas. Tomēr jārēķinās, ka vietu skaits būs ierobežots. Pasākumus varēs apmeklēt, savu kārtu gaidot dzīvajā rindā un ievērojot distanci. Informāciju par katra pasākuma apmeklējuma iespējām meklējiet festivāla mājaslapā pie katra pasākuma apraksta.

Festivāla komandu veido Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank Latvija, Cēsu novada pašvaldība, British Council pārstāvniecība Latvijā, komunikācijas vadības aģentūra Deep White un reklāmas aģentūra Armadillo.  Festivāla norisi arī atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Atvērtās sabiedrības fondi, Eiropas kultūras fonds, Konrāda Adenauera fonds, Latvijas Valsts meži, kā arī uzņēmumi Latvijas Finieris, Enefit un DPD Latvija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja