Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Hamburgas pekle

Kīta Lova "Inferno.The Devastation of Hamburg 1943" jeb "Pekle. Hamburgas postīšana 1943.gadā" turpina jau gadiem aizsākto tradīciju, kas akcentē pašu vāciešu ciešanas Otrajā pasaules karā.

2002.gadā šo tradīciju aizsāka Jorga Frīdriha bestsellers "Der Brand" par civiliedzīvotāju bombardēšanu Vācijā un Entonija Bīvora "Berlīne". Lovs savā darbā iedzīvina gan sabiedroto spēku divdesmit gadus jauno pilotu bailes, sastopoties ar vācu iznīcinātājiem naktī un artilēriju pie Hamburgas, gan vācu pretgaisa aizsardzības spēku šausmas, gan civiliedzīvotāju paniku, mēģinot izlauzties cari sienām un durvīm uz citiem pagrabiem, kad mājas virs viņiem aizdegās un cīnoties pret vējiem, ko izraisa ugunsnelaime, kamēr viņu mati svilst no krītošajām dzirkstelēm.

Lova grāmata tiek labi vērtēta, taču arī kritizēta par to, ka viņš ne vienmēr ir lūkojies kontekstā. Viņš, piemēram, slavē nacistu “ekstrēmi efektīgo ekonomisko sistēmu”, kas ļāva vācu civiliedzīvotājiem nodrošināt pārtiku pat 1945.gada maijā, kontrastējot ar pēckara badu amerikāņu un britu okupētajās teritorijās. Taču autors ne ar pušplēstu vārdu nepiemin, ka nacisti vāciešus baroja, tai pat laikā īstenojot apzinātu badā mērdēšanu okupētajās teritorijās no kurām vāciešiem nāca pārtika, kā arī to, ka briti, nelūkojoties uz nabadzību mājās, sūtīja uz Vāciju ēdienu, taču gluži vienkārši nespēja nodrošināt milzīgo pieprasījumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja