Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Improvizētā piknikā izmēģinās atjaunotās Mežaparka Lielās estrādes akustiku

Sestdien, 15.augustā, no plkst. 14 līdz 20 Mežaparka Lielajā estrādē Rīgas svētku ietvaros notiks improvizēts pikniks, kura laikā iedzīvotājiem būs iespēja pārliecināties par jaunās estrādes akustiku, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Jau otro gadu Mežaparka Lielajā estrādē tiek rīkots atvērto durvju pasākums ar mērķi parādīt rīdziniekiem un galvaspilsētas viesiem paveiktos būvniecības darbus. Pasākums apvienos gan atpūtu brīvā atmosfērā, gan iespēju kopā ar būvniecības ieceres īstenotājiem iepazīties ar atjaunoto estrādi un iepazīt 15 000 kvadrātmetru plašo teritoriju.

Lielais pikniks ikvienu apmeklētāju iepriecinās ar radošām, muzikālām un gastronomiskām aktivitātēm visai ģimenei.

Uz pasākuma skatuves mazos apmeklētājus priecēs iemīļotie pasaku tēli no Pasaku nama. Būs muzikālā tikšanās ar Nacionālā teātra aktieru ansambli Greizais ratiņš un Igo. Starp mākslinieku uzstāšanās pauzēm viktorīnās pārbaudīs rīdzinieku zināšanas par Lielās estrādes būvniecības gaitu, kā arī kopīgi tiks testēta jaunās estrādes akustika. Pasākumu vadīs Valters Krauze.

Paralēli skatuves aktivitātēm estrādes teritorijās notiks radošās darbnīcas, lielos un mazos apmeklētājus priecēs cirka mākslinieka triki, īpašu pārsteigumu Rīgas svētku viesiem būs sarūpējuši iluzionistu Pecolli ģimene.

Mežaparka Lielā piknika viesi ir aicināti līdzi ņemt segu vai pledu, kur ērti iekārtoties plašajā zālienā. Pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespēja baudīt dažādu pasaules valstu virtuvju ēdienus, nobaudīt tradicionālos latviešu ēdienus, kā arī veldzēties ar atspirdzinošiem dzērieniem un vasarīgiem kokteiļiem.

Pasākuma teritorijā būs aizliegts ienest alkoholiskos dzērienus un stikla taru.

Jau ziņots, ka Mežaparka Lielā estrāde ieguvusi tās autoru arhitektu Jura Pogas un Austra Mailīša iecerētās Sidraba birzs dziesmu kalnā veidolu. Sazaroto "koku rakstu" un pārējās metāla konstrukcijas veidotas no 1766 tonnām metāla. Unikālā konstrukcija paceļas 35,8 metru augstumā. Metāla kopnēs ir iekārti 510 akustiskie vairogi. Tādējādi šis objekts Eiropas mērogā atzīstams kā unikāls, kuram ir individuāls akustiskais risinājums.

Jaunajā estrādē būs iespēja uzstāties 12 874 koristiem, kas ir gandrīz divas reizes vairāk, nekā iepriekš, kā arī uzņemt dejotājus paplašinātajā dejošanas laukumā.

Mežaparka Lielās estrādes atjaunošana sākās 2016. gada 11. martā, kad Rīgas pašvaldība un Latvijas Nacionālais kultūras centrs parakstīja līgumu ar Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu birojiem par būvprojekta izstrādi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja