Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izsludina iepirkumu izstāžu zāles Arsenāls atjaunošanai

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāle Arsenāls, kas atrodas Vecrīgā, Torņa ielā 1, gatavojas piedzīvot būtiskas pārmaiņas, un VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) ir izsludinājusi iepirkumu saistībā ar šiem darbiem, informēja VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

"Izstāžu zālē Arsenāls paredzēts uzturēt pilsētā modernās kultūras pulsu, savienojot vēsturi, mākslu un arhitektūru, aicinot sabiedrību aplūkot dažādu laiku mākslas izstādes. Šī Rīgas vēsturiskā ēka pēc rekonstrukcijas priecēs apmeklētājus atjaunotās, vēsturiski atbilstošās, bet tajā pašā laikā mūsdienu prasībām pielāgotās telpās," norāda J. Gavrilova.

Iepirkums ietver plānotos darbus, kas vērsti uz izstāžu zāles tehniskā projekta aktualizāciju un pārnešanu BIM (Building Information Modeling) vidē. Šī metodoloģija ļaus aktualizēt esošo būvprojekta dokumentāciju, izmantojot digitālu modeli, identificēt sadursmes starp dažādām būvprojekta sadaļām un nodrošināt atbilstību aktuālajiem normatīvajiem un tehniskajiem standartiem.

Plānotie būvdarbi ietvers darbu organizēšanas plāna un grafika sagatavošanu, demontāžas darbu veikšanu saskaņā ar būvprojektu, un dažādu būvprojekta sadaļu atbilstošu pārbūvi un izbūvi, ieskaitot nesošās konstrukcijas, inženiertīklus, kā arī ārējo infrastruktūru, piemēram, lietus ūdens novadīšanas sistēmu. Iepirkums ietver arī autoruzraudzības, būvuzraudzības un BIM nodrošināšanu, lai projekts tiktu īstenots atbilstoši būvprojekta risinājumiem. BIM modelis tiks regulāri atjaunots, ņemot vērā būvuzraudzības novērojumus un veiktās izmaiņas būvprojektā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja