Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Janvārī JVLMA uzņems pirmos studējošos profesionālajā doktorantūrā

No 2021. gada 20. līdz 22. janvārim Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (JVLMA) uzņems pirmos studējošos jaunizveidotās profesionālās doktora studiju programmas Mākslas apakšprogrammā Mūzika un skatuves māksla, informēja Latvijas Mūzikas akadēmijas pārstāvji.

Studijas profesionālajā doktorantūrā ir organisks profesionālās maģistrantūras vai tai līdzīgu programmu absolvēšanas turpinājums instrumentālās mūzikas, diriģēšanas, horeogrāfijas, kameransambļa, vokālās mūzikas, kompozīcijas, skaņu režijas, džeza un senās mūzikas jomās.

"Līdz šim Latvijā atskaņotājmāksliniekiem, kuri jau ir sasnieguši atzinību starptautiskā mērogā, nebija iespējas iegūt augstākās izglītības augstāko līmeni, proti, doktora grādu. Tāpēc jo īpaši priecājamies par profesionālās doktora studiju programmas tapšanu, kas skatuves mākslas profesionāļiem ļauj sasniegt jaunas mākslinieciskās darbības virsotnes, praktiskās lietas apvienojot ar teoriju, analītisko materiālu, un, protams, to visu darīt visaugstākā līmeņa profesionāļu vadībā,” savu nostāju pauž JVLMA rektors, profesors Guntars Prānis. 

Trīs studiju gadu centrā ir mākslinieciskā darbība pašmāju un starptautiski atzītu nozares ekspertu vadībā, kuru noslēgumā doktorants rada māksliniecisku jaundarbu (koncertu, performanci u.tml.), to ne tikai izstrādājot un realizējot, bet arī aptverot tā teorētiskos aspektus.

Profesionālā doktora studiju programma Mākslas tapusi sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un Latvijas Mākslas akadēmiju un izstrādāta ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu projekta Profesionālās doktora studiju programmas Mākslās izveide ietvaros. Uzņemšanu apakšprogrammās Mūzika un skatuves māksla, Vizuālā māksla un dizains un Audiovizuālā māksla, teātris un laikmetīgā deja katra augstskola īstenos atsevišķi, iestājpārbaudījumu un plānotā studiju procesa aktualitātes publicējot savās mājaslapās. Detalizēta informācija par JVLMA uzņemšanu profesionālajā doktorantūrā atrodama mājaslapas sadaļā Uzņemšana.

2. decembrī plkst. 14 notiks informatīvā foruma tiešraide JVLMA Facebook lapā, kurā būs iespējams uzzināt aktuālāko informāciju par studiju programmu un gaidāmo iestājpārbaudījumu procesu. Jautājumus aicinām iesūtīt jau iepriekš, rakstot uz e-pastu [email protected].

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja