Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Jaunās grāmatas

Imants Ziedonis


Ceļa sentiments


Nordik, 2008, 94 lpp.

Apgāds Nordik, atzīmējot dzejnieka 75.dzimšanas dienu, laidis klajā Imanta Ziedoņa dzejoļu krājuma Ceļa sentiments atkārtotu izdevumu. Krājumā apkopoti dzejoļi, kas tapuši laikā no 1991. līdz 1996.gadam. Imanta Ziedoņa dzejas maršrutā ietverta Tērvete, Zaļenieki, Kazdanga, Ragaciems, Ainaži, Jaunķemeri, Līgatne, Sabile, Lielvārde, Druviena, Dundaga u.c., kas veido poētiski filozofisku karti. I.Ziedonis raksta: "Bet ceļš ir ceļš — tas vienīgais, kas ir. Un cita nav. Dievs ceļu šķir. Tik ir."

***

Maija Laukmane

Pa kāpnēm no jūras


Jumava, 2008, 110 lpp.

Autore, debitante dzejā, savu estētisko pozīciju formulē grāmatas pēcvārdā: "Manas skaistuma ilgas iemīl cilvēku ne acu formas, bet viņa acīs dzīvojošā dzīvā siltuma dēļ, tāpēc joprojām atkārtoju jau sacīto: nebaidos just, baidos nejust. (..) Precizitātes dēļ esmu gatava vārdu nebaidos aizstāt ar daudz dziļāk izsakošo vārdu nekaunos. Jā, kauns būtu nejust…" Vitas Lēnertes mākslinieciskais noformējums.

***

Petra Hammesfāra

Mele


AGB, 2008, 384 lpp.

Petras Hammesfāras jaunais darbs ir rakstīts tajā maģiskajā stilā, kas pazīstams jau no latviski izdotajiem romāniem Grēciniece, Māte un Leļļu kapracis un autorei atnesis literāras prēmijas. Suzanna un Nadja ir dubultnieces, savā starpā līdzīgākas nekā daudzas dvīņu māsas. Kad labāko aprindu dāma piedāvā karalisku honorāru savai līdziniecei — neveiksminiecei par lomu maiņu nedēļas nogalē, tā liekas vien spēle, kas beidzas traģiski. No vācu valodas tulkojis Jānis Krūmiņš.

***

Stīvens Kings

Četri pēc pusnakts


Zvaigzne, 2008, 680 lpp.

Četri aizraujoši Stīvena Kinga stāsti par ļaunumu, četri pēc pusnakts lasāmi romāni. Aviolainera pasažieri, kas nonākuši šausmu epicentrā, zēns, kas saņēmis dārgu dāvanu — fotoaparātu, kura attēlos parādās monstrs, rakstnieks, kas nonācis savu baiļu varā, policists, kas mazpilsētas bibliotēkā iznirst no paralēlās pasaules, — tādi šo īsromānu varoņi. No angļu valodas tulkojis Otvars Grava.

***

Elita Veidemane

Zemdegas gruzd. Eduards Pāvuls (1929—2006)


Jumava, 2008, 210 lpp.

Atmiņu stāsta sakārtotāja Elita Veidemane priekšvārdā raksta: "Daudzkārt esmu domājusi un teikusi, ka mēs vēl neapjaušam, ko patiesībā esam zaudējuši." E.Veidemane līdzās savām atmiņām par Pāvulu publicē to cilvēku stāstus, kuri ar lepnumu var teikt: es tikos ar Pāvulu — teātra izrādēs, koncertos, filmās. Vēstuļu fragmenti, fotoattēli no lomām un personiskā arhīva, E.Pāvula lomu saraksts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja