Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

JAUNĀS GRĀMATAS

Pols Pots. Kambodžas murga anatomija
Filips Šorts

Dienas Grāmata, 2008

Šī grāmata ir šokējošs vēstures pētījums, kas pamatīgi sašūpo līdzšinējos priekšstatus. Vienlaikus tas ir sirdi plosošs lielas traģēdijas pieraksts. Maniakāli cietsirdīgais Kambodžas diktators ieguvis izglītību Parīzē, atbaidošā veidā mēģinājis ieviest dzīvē franču kreiso idejas. Pols Pots un viņa vadītie sarkanie khmeri ir atbildīgi par vismaz pusotra miljona cilvēku nāvi. No angļu valodas tulkojis Mārtiņš Pomahs.

***

Melisa Hilla

Īstā mīlestība

Kontinents, 2008

Melisa Hilla ir Lielbritānijā visvairāk lasīto autoru desmitniekā un atzītākā mūsdienu bestselleru autore Īrijā. Viņa ir radījusi romantikas un patiesuma kvintesenci, kas liks aizdomāties un noglabāt atmiņā dažu labu vērtīgu atskārtu un vēl ilgi neļaus aizmirst grāmatā iepazītās daudzpusīgās dzīves. M.Hilla daudziem pazīstama kā romāna Nekad nesaki nekad autore. Romānu par mīlestību un dēkām no angļu valodas tulkojusi Ingūna Jundze.

***

Imants Ziedonis

Krāsainas pasakas

Mansards, 2008

Iznācis Imanta Ziedoņa Krāsaino pasaku izdevums latviešu un franču valodā. Grāmatu ilustrējis un dizainu veidojis Kaspars Putniņš. Pasakas franču valodā tulkojusi Gita Grīnberga un Helene Challulau, grāmatas izdevums ir turpinājums festivālos Pārsteidzošā Latvija (2005.gadā Francijā) un Francijas pavasaris (2007.gadā Latvijā) aizsāktajam Latvijas Literatūras centra multimediju projektam.

***

Liāna Hērna

Mēness mirdzums

Zvaigzne, 2008

Mēness mirdzums ir grāmatu Pāri lakstīgalu grīdai un Ceļš cauri sniegiem turpinājums — tā aizvien nopietnāk iesaista mūs sarežģītajā un noturīgajā jūtu pasaulē, kas romāna varoņus saista jau kopš dzimšanas. Darbība notiek L.Hērnas iztēlē radītajā viduslaiku Japānā, svinīgu rituālu un kodeksu, skarba skaistuma un maldinošu pirmo priekšstatu zemē. No angļu valodas tulkojusi Vanda Tomaševiča.

***

Maizes grāmata

Zvaigzne ABC, 2008

Grāmatu, ko veidojusi sakārtotāja Vija Ancāne un mākslinieks Aigars Truhins, ievada maizes recepte un Imanta Ziedoņa dzejolis Maize ir kā pasaule… uzzinām maizes vēsturi Latvijā, visu par maizes cepšanas rituālu, iemeslus, kāpēc jāēd rudzu maize, tautasdziesmas un ticējumus par maizi, ēdienu receptes no dažādiem graudiem, kad un kā maize cēlusies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja