Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

JAUNĀS GRĀMATAS. 6. jūnijs

Inga Ābele

Paisums


Dienas Grāmata, 2008

"Dievs neradīja vārdu. Iesākumā bija sapnis. Un beigās atkal bija vairs tikai sapnis. Dievs parādījās sievietei nāvei līdzīgā sapnī." Tā iesākas Ingas Ābeles jaunais prozas darbs; "Dzeguze kūko aiz loga, stāsta savu stāstu. Es stāstu savējo. Par ievu, Andreju un Akselu. Bet varbūt par mīļomi, kas tika piepulcināta. Vai par Montu, kuras pasaule uzplauka, kad cita nodzisa. Dzīvju pārklāšanās, tā arī ir interesanta ainava."

***

Džonatans Karrs

Vāgneru klans


Dienas grāmata, 2008

Grāmatas autors piedāvā erudītu skatījumu uz Vāgneru klana vēsturi un tā lomu ne tikai mūzikā, bet arī Vācijas vēsturē, sākot ar laiku pirms Bismarka reiha rašanās 1871.gadā, izdzīvojot tā saukto trešo reihu un vadot Baireitas festivālu līdz pat mūsdienām. Tā ir dzimtas sāga ar kaislībām, skaudību, alkatību un intrigām, ne mazāk aizraujoša kā Vāgnera operu cikls Nībelunga gredzens. No angļu valodas tulkojusi Lilija Beļakova.

***

Sogjals Rinpoče

Tibetas dzīvo un mirušo grāmata


Lietusdārzs, 2008

Šī grāmata sniedz lasītājam ne vien teorētisku skaidrojumu par nāvi un miršanu, bet arī piedāvā praktiskus paņēmienus, kā to izprast. Sogjals Rinpoče dzimis Tibetā, vēlāk izglītību guvis arī Anglijā. Par viņa dzīves aicinājumu kļuvusi budisma izplatīšana Rietumos, milzīga nozīme ir viņa prasmei runāt par dzīvības un nāves jautājumu — atklāti, iejūtīgi, droši. No angļu valodas tulkojusi Dace Vanaga.

***

Pēters Bendiksens

Ievads kultūras un mākslas menedžmentā


Jāņa Rozes apgāds, 2008

Grāmata aplūko kultūras institūciju organizāciju un struktūru, kultūras menedžmenta funkcijas un metodes, sabiedrisko attiecību nozīmi, finansiālo nodrošinājumu, kultūras menedžmenta pielietojuma sfēras, kultūras menedžmenta izglītību. Grāmata domāta studentiem, mācībspēkiem, visiem, kas vēlas iegūt ieskatu kultūras menedžmenta jautājumos. No vācu valodas tulkojis Ivars Bērziņš.

***

Izabella de Madarjaga

Ivans Bargais (Jānis Briesmīgais)


Atēna, 2008

Šī ir izcila Ivana Bargā biogrāfija, kurā atainota viņa dzīve no dzimšanas līdz nāves brīdim, izpētīta viņa politika, laulības, zvērības un nestabilā personība. Viņa valdīšana bija postoša gan Krievijai, gan tās tautai — ar neapvaldīta terora politikas sākšanu un sava dēla nogalināšanu. Autore novieto Ivanu uz XVI gs. Krievijas politiskās attīstības fona un iekļauj tā laika starptautiskajā kontekstā. No angļu valodas tulkojusi Paula Prauliņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja