Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kafejnīcas “Leningrad” dzimšanas dienā uzstāsies grupa “Tesa” un Edgars Rubenis

Īpašu dāvanu – kopīgu uzstāšanos – kafejnīcas Leningrad dzimšanas dienai gatavo eksperimentālās smagās mūzikas grupa Tesa un ģitārists Edgars Rubenis, informē dzimšanas dienas svinību direktors Mārtiņš Zviedris.

Rīdzinieku trio Tesa sniegumā ko pazīstamu visātrāk saklausīs tie, kam tuva avangarda metāla klasiķu amerikāņu ISIS vēlīnā daiļrade vai stila radinieku zviedru Cult of Luna veikums. Savukārt Edgars Rubenis – tagad pazīstams kā britpopa iedvesmotās grupas Mofo un psihedēliskā rokdueta Mona de Bo dalībnieks, savulaik uz lielās skatuves sevi pieteica kā meistarīgs blūza ģitārists grupā Driving South, 1999. gadā festivālā Sinepes un medus iegūdams labākā mūziķa balvu savā kategorijā un 2001. gada Liepājas dzintarā plūcot Grand Prix laurus.

Pagājušogad viņš piekrita Tesas uzaicinājumam kopīgi uzstāties nepieradinātās mūzikas festivālā Skaņu mežs. „Četru priekšnesumā mūzika ir tik daudzslāņaina, piesātināta un – stila robežās – arī smaga, cik vien iespējams,” Edgars nenoliedz – no klausītājiem bijis patīkami dzirdēt, ka vienlīdz veiksmīga šķitusi gan četrotnes kopīgā uzstāšanās Skaņu mežā, gan pēc tam – akustiskākā versijā – kafejnīcā Leningrad. „Tāda sajūta bija arī mums pašiem,” viņš piebilst.
Gaidāmajā koncertā no iepriekšējās programmas gan būšot palicis varbūt vien pāris tēmu, jo liela loma Tesas priekšnesumos ir improvizācijai.

Dzimšanas dienas svinību darba grupa izšķīrusies par korekcijām svētku programmā. Dzejas lasījumu un akustiskās muzicēšanas vietu nolemts pārcelt uz ierastajām Leningrad telpām un norises laiku – uz 28. martu, – tieši nedēļu pēc koncerta Dzelzceļa muzejā, tādējādi svinības pagarinot.

Svētkos, kas Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā 21. martā sāksies pulksten 17, muzicēs somu grupas Foto un Folke Westside un pašmāju Linga, Tumors, Goran Gora, Voiceks Voiska, Kuchenbeat, Kriegopfer, 9Horizon, Crowd, Riga Metro, Apēdājs, V.I.P.P. Basbočka, Egons Kronbergs, Kristīne un Edgars Kārkli un Zaķis.


Biļetes nopērkamas Biļešu servisa tirdzniecības vietās, www.bilesuserviss.lv un kafejnīcā Leningrad Kalēju ielā 54 Vecrīgā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja