Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kas notika pirms Harija Potera sākuma?

Trīspadsmit rakstnieku, arī Dž.K.Roulinga, izpaužas uz krēmkrāsas kartītēm


800 vārdu garš stāsts par Harija Potera piedzīvojumiem pirms viņa ierašanās Cūkkārpas skolā ir tikai viens no trīspadsmit darbiem, ko 10.jūnijā izsolīs Londonā notiekošā labdarības izsolē, ziņo Reuters. Trīspadsmit krēmkrāsas A5 formāta kartītes, katra no tām nedaudz lielāka par pastkarti, tika izsūtītas trīspadsmit rakstniekiem un māksliniekiem, to skaitā Potera radītājai Džoannai K.Roulingai, Nobela laureātei Dorisai Lesingai, rakstniecei Mārgaritai Atvudai un dramaturgam Tomam Stopardam. Ieņēmumi no izsoles tiks piešķirti Anglijas rakstnieku savienībai, kā arī Britu disleksijas fondam.

Roulinga izmantojusi abas kartītes puses, lai uzrakstītu prīkvelu — stāstu pirms stāsta — Harija Potera sāgai, kas izstiepās septiņu grāmatu garumā. Pagaidām organizatori atteikušies atklāt, ko gan īsti Roulinga uzrakstījusi par jaunā burvja bērnības piedzīvojumiem. Interesenti viņas vēstījumu varēs uzzināt augusta beigās, kad Anglijā tiks izdota grāmata, kurā apkopotas visas slavenību veidotās "pastkartes". Taču vairāki Roulingas daiļrades cienītāji joprojām cer, ka iemīļotā rakstniece turpinās stāstu par burvi Poteru — jau iepriekš viņa lauzusi solījumu, ka nekad vairs neturpinās šo tēmu, pagājušā gada decembrī izsolē par gandrīz 4 milj. ASV dolāru pārdodot ar roku rakstītu pasaku grāmatu, kurā izvērsusi Harija Potera stāstos aizsāktās tēmas.

Savukārt Lesinga uzrakstījusi stāstu par lasīšanas varu, Stopards radījis īsu mistēriju un Atvuda aizpildījusi savu kartīti, izmantojot robota roku, ko kontrolējusi ar datora palīdzību. Pārējo labdarības izsolei domāto darbu autori ir Trainspotting radītājs Irvins Velšs, jaunākās Džeimsa Bonda grāmatas autors Sebastjans Folkss, kā arī citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja