Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KDi iesaka: Apkārtnes vērošana džeza ritmos

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Apkārtnes vērošana džeza ritmos

Sestdien, 24. martā, Ventspilī uzstāsies pasaulē augstu novērtētais 30 gadu vecais armēņu pianists un komponists Tigrans Hamasjans – viens no savdabīgākajiem mūziķiem džeza, laikmetīgās, tautas un rokmūzikas krustcelēs. Tigrans dzimis Gjumri, studējis Erevānā un Losandželosā, ieguvis labākā pianista balvu Montrē džeza festivālā, uzvarējis Teloniusa Monka džeza pianistu konkursā. Uzstājies dažādos sastāvos, izdevis astoņus albumus. Jaunāko no tiem – An Ancient Observer – laidusi klajā prominentā ierakstu kompānija Nonesuch Records. Šis albums veltīts nesteidzīgai apkārtnes vērošanai, iedvesmu tā ierakstīšanai Tigrans guvis, atgriežoties uz pastāvīgu dzīvi Armēnijā. Viņa vienīgais koncerts Latvijā ir notikums, kuru nedrīkst palaist garām.

Tigrans Hamasjans

Ventspils Teātra namā Jūras vārti 24.III plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 17–20

***

 

Pret minimālismu 

Krievijas estrādes karalis Filips Kirkorovs atgriežas Rīgā ar teatralizētu reviju Es, kuru iestudējis ievērojamais beļģu mākslinieks Franko Dragone. Viņš ir bijis Cirque du Soleil un Selīnas Dionas šovu režisors. 50 gadu vecais dziedātājs žilbinās ar modes mākslinieka Valentīna Judaškina un Dolce & Gabbana tērpiem. Filipa Kirkorova koncerts ir nevis muzikāls, bet estētisks piedzīvojums, kurš adresēts tiem, kurus kaitina minimālisms visās dzīves un mākslas jomās.

Filips Kirkorovs

Arēnā Rīga 24.III plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 30,60– 40,60

***

 

Jādzird! 

Piektdien, 23. martā, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncertā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta Serenata notturna, Pētera Vaska Vox amoris un Antonio Vivaldi Gadalaiki. Solists (vijole) un atskaņojuma vadītājs būs austrietis Rolands Greiters.

LNSO

Lielajā ģildē 23.III plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–50

***

 

Dzīves portreti

Šovakar kinoteātrī Kino Citadele varēs noskatīties cikla Izstādes uz ekrāna filmu Pols Sezans. Dzīves portreti (angļu valodā ar subtitriem angļu valodā). Tā vēsta par izstādi, kurā apkopots vairāk nekā piecdesmit Sezana radīto portretu. Ekspozīcija bija skatāma Parīzē un Londonā, šogad tā viesosies Vašingtonā. Filma piedāvā sarunas ar ekspertiem un aizved ceļojumā uz gleznotāja dzīves un darba vietām.

Filma

Kino Citadele 22.III plkst. 19

Biļetes EUR 11,20

***

 

Kaislības un sapņi

Nedēļas nogalē Dailes teātrī notiks trīs pirmizrādes. Režisors Dmitrijs Petrenko Kamerzālē iestudējis dramaturģes Justīnes Kļavas oriģināldarbu Atzīšanās (pirmizrāde 22. martā). Režisors Dž. Dž. Džilindžers Lielajā zālē uzvedis rakstnieces Ainas Rendas darbu Būt Kejai Gondai (lugas oriģinālais nosaukums – Ideāls). Šajā romantiskajā drāmā Rēzija Kalniņa tēlos kinozvaigzni, par kuru sapņo visa pasaule (pirmizrāde 23. martā). Režisore Laura Groza-Ķibere Mazajā zālē skatītāju vērtējumam nodos iestudējumu Pēc Jūlijas jaunkundzes (pirmizrāde 25. martā). Dramaturga Patrika Mārbera kaislību drāma veidota pēc Augusta Strindberga lugas Jūlijas jaunkundze motīviem. Jūlijas jaunkundzes lomā – Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

Pirmizrādes

Dailes teātrī 22., 23., 25.III.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–22

***

 

Pieminot draugu

Kinoteātrī Kino Citadele vienā seansā tiks demonstrēta koncertfilma Concert for George, kurā iemūžināts The Beatles dalībnieka Džordža Harisona (1943–2001) piemiņas koncerts, kas notika 2002. gada 29. novembrī Londonas Karaliskajā Alberta zālē. Koncertā piedalījās Ēriks Kleptons, Džefs Linns, Pols Makartnijs, Ringo Stārs, Monty Python, Toms Petijs, Ravi un Anuška Šankari un citi mākslinieki.

Koncertfilma

Kino Citadele 23.III plkst. 19

Biļetes EUR 8,10

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja