Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

KDi iesaka: Popmūzikai ir jābūt dzīvi apliecinošai

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Koncerts. 7. novembrī Rīgā uzstāsies bijušais indīroka grupas Arcade Fire dalībnieks Vils Batlers kopā ar Ņujorkas komandu Sister Squares, kuras saknes ir meklējamas dejas un teātra pasaulē. Nesen ir iznācis Vila Batlera un Sister Squares kopīgi ierakstītais albums – tā ir gaumīga, dzīvi apliecinoša kolorīta popmūzika, ko radījuši ļoti talantīgi, daudzpusīgi mākslinieki. Rīgā tiks atklāta viņu Eiropas turneja.

Vils Batlers un Sister Squares
Klubā Palladium 7.XI plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 29–35  

***

Polifēma lomas atveidotājs Artis Muižnieks. Publicitātes foto 

Opera. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) operstudijā Figaro ir tapis jauniestudējums Polifēms. Versija, ko veidojis diriģents Artūrs Gailis un režisore Ināra Slucka. Šī būs reta iespēja dzirdēt franču komponista Žana Krasa (1879–1932) operu Polifēms, kas vēsta par ciklopa Polifēma nelaimīgo mīlestību pret nimfu Galateju. Šajā simfoniskajai poēmai līdzīgajā darbā ir jūtama Debisī un Ravela ietekme. Iestudējumā atbalsosies pašreizējā sarežģītā situācija pasaulē – Polifēma sižets un tapšanas vēsture pieļauj šādu interpretāciju. Lomās: Rihards Millers vai Artis Muižnieks (Polifēms), Laura Kancāne vai Paula Mihailova (Galateja), Liāna Muižniece (Līkasa), Andris Kipļuks vai Dainis Kalnačs (Akīds), kā arī Rīgas Doma kora skolas audzēkņi Jāzeps Kehris un Jurģis Pudulis.

Polifēms. Versija 
JVLMA Lielajā zālē notiks 3., 7., 9.XI plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10  

***

Izrādi Mana tēva nāve režisors Varis Piņķis veidojis, balstoties paša piedzīvotajā. Publicitātes foto 

Pirmizrāde. Neatkarīgais Willa teātris piedāvā jauniestudējumu Mana tēva nāve Vara Piņķa režijā un dokumentālu odiseju Lūkasa ceļš, ko veidojis režisors Ģirts Ēcis. Mana tēva nāve runā par attiecībām starp mirstošo un tuvinieku, kas ir viņam blakus šajā abiem sarežģītajā dzīves posmā. Varis Piņķis šo izrādi veidojis, balstoties paša piedzīvotajā. Savukārt Lūkasa ceļa pamatā ir Ģirta Ēča pieredze un sarunas tviterkonvojā ceļā starp Rīgu un Kijivu. 

Willa teātris
Lūkasa ceļš 5., 22.XI plkst. 19,
Mana tēva nāve 8., 30.XI plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15 

***

Šovs. Piektdien, 3. novembrī, Arēnā Rīga notiks grupas Astro’n’out koncerts, kurā tā svinēs savu 20 gadu jubileju un iepazīstinās ar jauno albumu 777. Skanēs arī visi hiti, un klausītāji varēs dziedāt līdz Mārai Upmanei-Holšteinei.

Astro’n’out 
Arēnā Rīga 3.XI plkst. 19
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 29,20–44,20 

***

Anna Heinrihsone. 1. Audekls, eļļa. 225 x 305 cm. 2023

Māksla. Šovakar galerijā Māksla XO tiks atklāta Annas Heinrihsones izstāde Kad es nomiršu, kļūšu par gaisu, kuru tu elposi. Jau vairākus gadus kā savu glezniecības motīvu māksliniece izmanto fotogrāfijas no ģimenes arhīva, koncentrējoties uz mirkļiem, kuros varoņi ir savstarpēji emocionāli tuvi un atbrīvoti. Radīt šos darbus autori ir mudinājušas pārdomas par tādām tēmām kā meli, apmāns un laiks savā un tuvāko cilvēku dzīvē. 

Anna Heinrihsone 
Izstāde Kad es nomiršu, kļūšu par gaisu, kuru tu elposi 
Galerijā Māksla XO 2.–25.XI 

***

Dizains. Rīgas mākslas telpā notiks modes un mākslas dueta Mareunrol’s izstāde Fieldwork. Invisible Exercises. Tā būs līdz šim vērienīgākā Mārītes Mastiņas-Pēterkopas un Rolanda Pēterkopa vizuālo darbu skate, kurā māksla izgaismosies kā sajūtu telpa. Ekspozīcijā ir iekļauti dažādu mediju mākslas darbi, un visu telpu caurvij nesinhronizētas skaņas instalācijas, kas tiecas izjaukt starp darbiem pastāvošo harmoniju. Izstāde veidota kā ceļš cauri vairākiem posmiem un idejām Mareunrol’s daiļradē. Tā ir mākslinieku dienasgrāmata, kas ļauj apzināties mākslas tapšanas procesualitāti – neredzamos prāta vingrinājumus. 

Mareunrol’s
Izstāde Fieldwork. Invisible Exercises 
Rīgas mākslas telpā 3.XI–29.XII

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja