Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Sievietes mīla un dzīve. Elīna Garanča dzied Latvijā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Mēneša galvenais notikums mūzikā – mecosoprāna Elīnas Garančas un pianista Malkolma Martino uzstāšanās Liepājā un Rēzeknē. Nekad agrāk kamermūzikas koncertus Latvijā dziedātāja nav sniegusi. Programmā skanēs Roberta Šūmaņa, Johannesa Brāmsa un Sergeja Rahmaņinova dziesmas. 6. novembrī ierakstu kompānija Deutsche Grammophon izdos Elīnas Garančas un Malkolma Martino albumu, kurā būs iemūžināts Šūmaņa cikls Sievietes mīla un dzīve un Brāmsa darbi. "Kamermūzikā vērojam un atpazīstam sevi, esam tajā ar savām personiskajām sajūtām. Šajā mūzikā esam atstāti paši ar sevi un mums nav tieša kontakta ar citiem. Dziesmās nav robežu alkām un iztēlei. Dziedātājiem ir bezgala daudz iespēju šajā mūzikā izpaust kaut ko ļoti intīmu," uzsver Elīna Garanča.

Elīna Garanča un Malkolms Martino
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 10.X plkst. 17 un 20, Latgales vēstniecībā Gors 13.X plkst. 17.30 un 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30–100 

***

Nedēļas nogalē Rīgā notiks nepieradinātās mūzikas festivāls Skaņu mežs (programma – skanumezs.lv). Tajā piedalīsies pašmāju un ārzemju mākslinieki, kurus vieno vēlme eksperimentēt un paplašināt robežas. Par vienu no galvenajiem festivāla notikumiem 9. oktobrī kļūs amerikāņu komponista, mūzikas novatora Džordža Lūisa kompozīcijas Blombos Workshop pasaules pirmatskaņojums enerģiskās, daudzpusīgās pianistes Agneses Egliņas izpildījumā.

Skaņu mežs
Kultūras telpā Hanzas perons 9., 10.X plkst. 18
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15–23 

***

Šovakar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) notiks Baltijas jauno komponistu bigbenda kompozīciju konkursa pusfināls. Desmit autoru darbus atskaņos JVLMA un Rīgas Doma kora skolas bigbends Dāvja Jurkas vadībā un vokāliste Beāte Zviedre.

Koncerts
JVLMA 8.X plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–5 

***

Jau otro gadu Cēsīs notiks Andreja Žagara piemiņai veltītais koncerts. Šoreiz programmā Draugi Andrejam Žagaram uzstāsies soprāns Liene Kinča, mecosoprāns Zanda Švēde, tenors Aleksandrs Antoņenko un baritons Rinalds Kandalincevs. Pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pults stāsies diriģents Andris Poga. Skanēs Riharda Vāgnera, Džuzepes Verdi, Pētera Čaikovska un Kamila Sensānsa opermūzika.

Koncerts
Koncertzālē Cēsis 10.X plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 45–60

***

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī tapis Artura Millera lugas Notikums Višī pilsētā iestudējums Sergeja Golomazova režijā. Darbs tiek dēvēts gan par psiholoģisku trilleri, gan sociālu detektīvu, gan intelektuālu drāmu par atbildību, izvēli un pašcieņu. Jau vairāk nekā pusgadsimtu luga nav zaudējusi ne aktualitāti, ne asumu. Tās darbība risinās Francijas pilsētā Višī 1942. gadā. Nelielā telpā ir sapulcējusies kolorīta kompānija: mākslinieks, elektriķis, komersants, viesmīlis, aktieris un austriešu kņazs. Visi ir aizturēti uz ielas, katram ir kas slēpjams – no citiem vai sevis. Dokumentu pārbaude pēkšņi izvēršas par vīrišķības, pašaizliedzības, līdzcietības un cilvēciskuma pārbaudi.

Notikums Višī pilsētā
Rīgas Krievu teātrī 9.–11.X plkst. 19, 23., 24.X plkst. 19
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15–33 

***

Režisors Dmitrijs Petrenko Dailes teātrī iestudējis Dankana Makmilana lugu Monstrs. Derils (Kārlis Arnolds Avots) neapmeklē stundas un izceļas ar destruktīvu uzvedību. Viņš apbrīno Čārlzu Mensonu, Džeku Uzšķērdēju un Osamu bin Ladenu, viņu fascinē vardarbība un spīdzināšana. Viņš nepakļaujas noteikumiem, ko viņam liek ievērot skolotājs Toms (Gints Andžāns). Izrādē spēlē arī Anete Krasovska un Indra Briķe.

Monstrs
Dailes teātra Mazajā zālē 9.X plkst. 19, 10.X plkst. 18, 16., 21.X plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–30

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja