Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ķekavā izveidota digitāla stāstu un teiku taka

Ķekavas novadpētniecības muzejs izstrādājis digitālo stāstu un teiku taku, kurā iekļauti astoņi objekti: Doles Tautas nams, Doles-Ķekavas evaņģēliski luteriskā baznīca, Doles pagasta un tiesas nams, Ķekavas Mūzikas skola, Ķekavas ciems, Ķekavas dzirnavas, bijusī Ķekavas dzirnavu ezera sala un Odukalns, informēja Ķekavas novadpētniecības muzeja izglītojošā un komunikācijas darba vadītāja Melita Šaule.

Katrā objektā tiek piedāvāts izglītojošs audiogids latviešu valodā, kurā var noklausīties stāstus par Ķekavas dzirnavām, kuras dokumentos minētas jau 1435. gadā, bijušo Ķekavas dzirnavu ezera salu, Ķekavas ciema dibināšanu, Ķekavas Mūzikas skolas pirmsākumiem un Doles pagasta un tiesas namu. Digitālajā stāstu un teiku takā var noklausīties arī trīs teikas par Odukalna nosaukuma rašanos, Doles Tautas namu (agrāk Ķekavas krogu), savukārt ar Doles-Ķekavas evaņģēliski luteriskās baznīcas mūža pirmo posmu saistīts kāds spoku stāsts, kas pierakstīts 1925. gadā.

"Izveidojām šo aktivitāti, lai digitālā un atraktīvā veidā cilvēkiem piedāvātu noklausīties un uzzināt Ķekavas vēsturi. Izjūtam lielu atsaucību gan no vietējiem iedzīvotājiem, gan no iebraucējiem, kuri šajā ierobežojumu laikā dodas iepazīt Ķekavas novadu," stāsta Ķekavas novadpētniecības muzeja izglītojošā un komunikācijas darba vadītāja.

Katrā takas objektā ir atrodams dzeltens QR kods, kuru ar viedtālruņa kameru jānoskenē. Viedtālrunis automātiski piedāvās atvērt mājaslapu, kurā būs pieejams audiofails ar stāstu vai teiku latviešu valodā. 

Pastaigas garums ir 4 km jeb 1-1,5 stunda atkarībā no pastaigas ātruma. Aktivitāte ikvienam interesantam tiek piedāvāta bez maksas un tā būs pieejama līdz 31. martam.

Plašāka informācija par digitālo stāstu un teiku taku atrodama Ķekavas novadpētniecības muzeja Facebook lapā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja