Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Latgales vēstniecība Gors aicina uz mazo koncertu, kino un izstādēm

19. maijā aprit septiņi gadi kopš pirmā koncerta Latgales vēstniecībā Gors. No 20. maija Latgales vēstniecība Gors atkal piedāvā piedzīvot kultūras notikumus klātienē – sestdienās aicinot uz koncertu programmu, bet trešdienās un piektdienās uz kino. Katrā notikumā (ņemot vērā arī mākslinieku skaitu) varēs piedalīties līdz 25 apmeklētājiem, informēja Latgales vēstniecības Gors pārstāve Edīte Husare.

No 20. maija Gors Mazajā zālē piedāvājumā būs kino programma 493 collas, kurā mājīgā atmosfērā, bet uz lielā ekrāna trešdienās un piektdienās plkst. 19 varēs noskatīties dažādu laiku un valstu filmas. Šonedēļ tiek piedāvāta ģimenes filma ar Džūliju Robertsu un Ouenu Vilsonu Brīnums un Vudija Alena romantisko komēdiju Lietaina diena Ņujorkā. Filmu programma būs pieejama līdz pat jūlija vidum, kad paredzēts iesākt kino un mūzikas vakaru uz Gors Jumta terases norisi.

Savukārt no sestdienas, 30. maija, tiks atklāta Gors mazo koncertu (ierobežotam apmeklētāju skaitam) sērija, kurā būs iespēja dzirdēt arī vairāku koncertprogrammu pirmatskaņojumus. Koncertu sēriju atklās pianists Rihards Plešanovs ar mūsdienu mūzikas koncertprogrammas Mainīgās faktūras pirmatskaņojumu. Pianista koncertprogrammu, nopērkot digitālo biļeti, būs iespēja noskatīties arī tiešraidē. 6. jūnijā ar koncertprogrammu Dziesmu stāsti uzstāsies Kristīne Kārkle-Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš un Edgars Kārklis, 13. jūnijā gaidāma ērģelnieces Diānas Jaunzemes-Portnajas soloprogramma Laikmetu atspulgi, 20. jūnijā koncertu sēriju turpinās Goran Gora, 27. jūnijā Jānis Aišpurs un Aija Andrejeva, 4. jūnijā Rēzeknē viesosies Rīgas Krievu teātra "kvarķirņiks" ar dzejnieka un dziesminieka Bulata Okudžavas daiļradei veltīto programmu Lūk, istaba šī…, bet koncertu sēriju 11. jūlijā noslēgs tautas mūzikas apvienība Muosys.

Gors Mākslas galerijā līdz 14. jūnijam var apmeklēt izstādi Juris Soikans. Maģiskais reālisms, bet izstāde Dzimtas grāmata apskatei pieejama līdz 7. jūnijam.

No 30. maija līdz 29. augustam sestdienās plkst. 13, turpinot pirms vairākiem gadiem aizsākto tradīciju, interesentiem būs pieejamas koncertzāles iepazīšanas ekskursijas, kurām nav vajadzīga iepriekšēja pieteikšanās, savukārt no 11. maija katru dienu no plkst. 11 līdz 22 (piektdienās un sestdienās līdz 23) apmeklētājiem atvērta arī Latgales vēstniecības Gors kafejnīca Zīds, kurā 31. maijā tiks aizsākta Svētdienas vēlbrokastu pasākumu tradīcija.

Plašāk par pasākumiem un iespējām: http://latgalesgors.lv.

Top komentāri

Vai GORS ir ilgas Gores (Kreitusas)
V
vīrs jeb KALNS krieviski?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja