Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas brīvībai ikviens ir no svara. 4. maijā. Rīgā – mūzika, kino, ziedi un tautastērpi

Svinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, daudzviet Latvijā 4. maijs aizritēs ar svētkiem veltītiem pasākumiem. Arī Rīgā gaidāma plaša norišu programma, ko šogad vieno vēstījums Arī Tu esi no svara, aicinot apjaust cilvēku kopības spēku Latvijas brīvības saglabāšanā.

Pie Brīvības pieminekļa jau no paša rīta ikviens var nest ziedus un piedalīties tradicionālajā Ziedu Latvijas veidošanā, bet plkst. 12.00 te notiks Latvijas skolu pūtēju orķestru defilē programma.

Rātslaukumā plkst. 13.00 aicināti pulcēties iedzīvotāji, kuri vēlas uzvilkt tautas tērpu par godu Latvijai un plkst. 14.30 doties tradicionālajā tautastērpu gājienā līdz Brīvības piemineklim. Pēcpusdienā Rātslaukumā notiks grupas Auļi, Katrīnas Dimantas, etnofolka grupas TKP koncerti.

Tikmēr Neatkarības laukumā no rīta akcijā Latvijas ziedi Ukrainas brīvībai tiks stādītas zilas un dzeltenas puķes, bet Esplanādē plkst. 17.00 sāksies vakara lielkoncerts Es tevi ieraudzīju zeltā. Tajā uzstāsies Alise Joste, Goran Gora, grupas Zāle, Čipsis un dullais, Laika suns, kā arī Turaidas Roze. Koncerta tiešraide – Rīgas domes Facebook kontā.

4. maija svinības iecerētas arī Nordeķu parkā, Vērmanes dārzā un Latgales parkā, bet visas dienas garumā kinoteātrī Splendid Palace bez maksas būs skatāms Latvijas filmu maratons, kura programmā – animācija, filmu pirmizrādes, jaunākās dokumentālās filmas, Imanta Ziedoņa jubilejas noskaņas, Latvijas rokmūzikas vēstures ritmi. Latvijas filmu bezmaksas seansi gaidāmi arī Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē, Rīgas Kultūras un atpūtas centrā Imanta, Rīgas Kultūras centrā Iļģuciems un Kultūras pilī Ziemeļblāzma.

Izstādes un tematiskas ekskursijas 4. maijā piedāvās Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, Tautas frontes muzejs un muzejs Rīgas Jūgendstila centrs, bet Ojāra Vācieša muzejs aicina uz veselu svinību programmu.

Svētkos neiztikt arī bez koncertiem. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē varēs baudīt kamerkora Ave Sol sniegumu koncertā Zeme. Kultūras pilī Ziemeļblāzma koncertā No Vītola līdz Paulam uzstāsies orķestris Rīga. VEF Kultūras pilī norisināsies grupas Tautumeitas koncerts Skrejceļš brīvībai, Mazajā ģildē – koncerts Savā tautā ar jauniešu kora Balsis dalību, bet Rīgas Kultūras un atpūtas centrā Imanta – Igo un pavadošās grupas koncerts Tavi vārdi – stipri vārdi. Tallinas ielas kvartālā uz īpašu džeza koncertu aicina Toma Rudzinska starptautiskais kvartets.

Pilna svētku programma Rīgā – Svetki.riga.lv un Facebook.com/RigaNotiek.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja