Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Kultūras akadēmija 30 gadu jubilejas svinības atklās ar festivālu digitālajā vidē

No 11. līdz 15. maijam Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) aicina ikvienu pievienoties festivālam digitālajā vidē. Tā mērķis ir attālinātajam kļūt par pietuvinātu un apjaust, cik daudz vai maz kultūrai nozīmē šobrīd sabiedrībā bieži pieminētie divi metri, informēja LKA pārstāve Aija Lūse.

Interneta festivāls atklās LKA 30 jubilejas gada svētku programmu, kas noslēgsies 2021. gada vasarā. Festivālā notiks tiešsaistes studējošo konference ZinātMāksla un svinīgā LKA 30 gadu jubilejas Satversmes sapulce, kurā piedalīsies Latvijas Valsts prezidents Egils Levits un kultūras ministrs Nauris Puntulis. Nedēļas garumā LKA piedāvās iespēju iepazīt tuvplānā LKA studējošo pētniecisko un radošo veikumu gan normalitātes, gan karantīnas apstākļos, rosinot refleksiju par krīzes provocētajām izmaiņām kultūrvidē un radošajos procesos.

Digitālās vides festivāla tēma – "Piedzīvot un izdzīvot kultūru. Kultūra karantīnā – attālināta vai pietuvināta?". Festivāla notikumu aptverošā tēma ir izvēlēta atbilstoši situācijai, kādā šobrīd tiek organizēta kultūras dzīve un kā noris studiju process Latvijas augstskolās, tostarp LKA, –  #ieraugisevikultūrā[attālināti], #kultūrastieš-saiste, #2metrikultūrai. Dažādajos festivāla notikumos tiks parādīti studējošo sasniegumi un atklājumi zinātnes un mākslas jomā kontekstā ar šī laika fenomenu, pievēršoties izdzīvošanas un radošajām stratēģijām tiešsaistes saziņas un attālinātas komunikācijas laikā. Par kultūru un izglītības procesu, kas top un veidojas neatkarīgi no vietas un laika, iespējams, ļaujot uzmanības centrā nokļūt jautājumiem un stāstiem, kas ierastos apstākļos nenonāktu mūsu uzmanības centrā. Tiks runāts un diskutēts par to, ko karantīnas uzspiestais dzīves stils, mācību process vai darba ritms zaudē esošajā situācijā, bet, kas ir šī laika ieguvumi un vērtības?

Konference ZinātMāksla ir atvērta dažādībai, pretrunīgiem, negaidītiem secinājumiem, paradoksālām atziņām, pie kurām nonākam savas zinātniskās un mākslinieciskās darbības rezultātā. Galvenais, lai referāts, deja, skaņdarbs, filma vai attēls uzrunātu, rosinātu iztēli, pārdomas, refleksiju un diskusiju. Konferences ZinātMāksla mērķis – stiprināt saikni starp zinātnisko un māksliniecisko darbību, tādējādi pievēršoties jaunajām pētniecības formām, kultūras un radošuma izpausmēm. Šogad – jo īpaši tām, ko provocē krīzes apstākļi. 

Lai apkopotu un izvērtētu sasniegumus zinātnes un mākslas jomā, LKA studenti tiek aicināti līdz 8. maijam pieteikt savu dalību konferencē ZinātMāksla. Lai pieteiktos, nepieciešams aizpildīt tiešsaistes pieteikuma formu: https://forms.gle/AAiAtksedgvWAXWX7

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja