Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja jaunajā krātuvē notiks atvērto durvju diena

Noslēdzot Latvijas Nacionālā vēstures muzeja krājuma, speciālistu un administrācijas pārcelšanos uz jauno muzeju krātuvi Pulka ielā 8 Rīgā, muzejs sestdien, 26. septembrī, aicina uz atvērto durvju dienu. Interesenti varēs iepazīt muzeja ikdienas darba vidi, tostarp mūsdienīgās krājuma telpas un restaurācijas darbnīcas.

Ekskursijas notiks katru pusstundu, sākot no plkst. 10, un tajās varēs piedalīties tikai ar iepriekšēju pieteikšanos, rakstot uz [email protected] vai arī zvanot uz 67221357. Epidemioloģiskās drošības un apmeklētāju ērtības dēļ ekskursiju dalībnieku skaits ir ierobežots.

Muzeja speciālistu vadītās ekskursijās ilgs aptuveni stundu un to laikā varēs ieskatīties vēstures, arheoloģijas, etnogrāfijas un numismātikas kolekciju glabātavās, kurās īpaši pielāgotos apstākļos izvietots ap 1 000 000 vienību lielais LNVM krājums, tāpat restaurācijas speciālistu vadībā varēs arī iepazīt mēbeļu, tekstilmateriālu un citas restaurācijas darbnīcas.

Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) attīstītais Muzeja krātuvju kompekss Dzegužkalna apkaimē Pārdaugavā tika atklāts 2019. gada nogalē, un 2020. gadā notika LNVM krājuma pārvešana un novietošana jaunajās telpās. Uz iepriekšējām pagaidu darba telpām Lāčplēša ielā 106 muzejs bija pārcēlies pēc Rīgas pils ugunsgrēka 2013. gadā, taču krājuma saglabāšanas apstākļi tajās bija neapmierinoši. Jaunā muzeju krātuve Pulka ielā pirmo reizi muzeja vēsturē ir speciāli pielāgota krājuma saudzīgas saglabāšanas vajadzībām, ievērojot drošības, gaismas, mitruma, temperatūras un citus nosacījumus. Šobrīd tā ir viena no modernākajām muzeju krātuvēm Baltijas valstīs. LNVM krājums pētniekiem un interesentiem muzeja lasītavās Pulka ielā pastāvīgā, ikdienas darba režīmā būs pieejams no 2020. gada novembra.

Atzīmējot Latvijas Nacionālā vēstures muzeja simtgadi valsts muzeja statusā, muzejs izveidojis jaunu izstādi Tuvplāni. Kā darbojas Latvijas Nacionālais vēstures muzejs? To var apmeklēt muzeja pagaidu ekspozīcijas telpās Brīvības bulvārī 32.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja