Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs skolēnu brīvlaikā aicina uz nodarbībām

Skolas brīvdienu nedēļā no 21. līdz 27. oktobrim Latvijas Nacionālais vēstures muzejs jau tradicionāli aicina skolēnus un viņu ģimenes locekļus un skolotājus brīvo laiku pavadīt, pamatīgāk izzinot Latvijas vēsturi.

Paralēli piedāvātajām nodarbībām Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā patlaban var iepazīt gan pastāvīgo Latvijas vēstures ekspozīciju, gan izstādi Latvijas gadsimts un jauno izstādi 11 varoņstāsti. Lāčplēša Kara ordenis, tā kavalieri un Lāčplēša diena.

22. oktobrī plkst. 12.00 gaidīti 1.-6. klašu skolēni.

Kopā ar muzejpedagogu stāstnieka lomā varēs doties aizraujošā ceļojumā pa Latvijas senvēsturi. Tūkstoš gadus seni priekšmeti ekspozīcijā ļaus iztēloties, izzināt un saprast mūsu tālo senču dzīvi.
Nodarbību darīs interesantāku iespēja praktiski darboties ar arheoloģisko priekšmetu kopijām: māla trauku fragmentiem, krama bultām, bronzas, dzelzs cirvjiem, harpūnu un makšķerāķu 3D modeļiem (izdrukām). Noslēgumā no tām varēs izveidot laika līniju.

23. oktobrī plkst. 12.00 aicināti 1.-12. klašu skolas bērni/jaunieši.
Atnākušie muzeja gida pavadībā dosies nelielā ekskursijā pa izstādi Latvijas gadsimts, iepazīstot valsts vēstures līkločus simt gadu garumā, kopā meklējot atbildi uz jautājumu, kas ir Latvija.
Galvenie pieturas punkti ir noteikti fotoorientēšanās lapā, kas palīdzēs vērīgi izsekot 100  gadus ilgajam periodam un, rūpīgi pētot, atrast izstādē tās izcilās vēstures liecības, kuras stāsta par dažādiem notikumiem un personībām.

25. oktobrī plkst. 11.00 īpaši ielūgti skolotāji.
Skolotājus muzejs aicina iepazīt jaunatklāto izstādi 11 varoņstāsti. Lāčplēša Kara ordenis, tā kavalieri un Lāčplēša diena tās veidotāju – LNVM Numismātikas nodaļas pētnieka Mārtiņa Vāvera un LNVM Viduslaiku, jauno un jaunāko laiku vēstures nodaļas pētnieka Arņa Strazdiņa vadībā.

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja izveidotā Lāčplēša Kara ordeņa simtgadei veltītā izstāde vēsta par ordeņa izveidi, sākot no statūtu sastādīšanas un metu izstrādes un beidzot ar izgatavošanu. Izstādē apkopotas liecības par ordeņa pasniegšanas organizēšanu un mainīgajām Lāčplēša dienas svinību tradīcijām.

No 1920. līdz 1928. gadam ar Lāčplēša Kara ordeni kopumā tika apbalvotas vairāk nekā 2000 personas, tādēļ viens no izstādes centrālajiem jautājumiem ir – kas bija šī ordeņa kavalieri? Par 11 kavalieru dzīvesstāstiem vēstīts izstādē. Katra ordeņa kavaliera mūža gājums ir spilgts piemērs apbalvoto personu dažādībai un vienlaikus ilustrē visas Latvijas vēstures sarežģīto ritējumu. Izstādē eksponēti arī iepriekš neredzēti priekšmeti, kas glabājas dažādās Latvijas kultūras vērtību krātuvēs un privātpersonu īpašumā.

Ekskursijai reģistrēties,  zvanot 67221357 vai rakstot [email protected]

Muzejs ik dienu, izņemot pirmdienas, ir atvērts apmeklētājiem no plkst. 10 līdz 17 Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

Muzeja apmeklējums: skolēniem 0,75 eiro; senioriem 1,50 eiro; pieaugušajiem 3 eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja