Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Mākslas darbinieku namā sabiedrību izglītos kultūrā

Mākslas  darbinieku nama 65. dzimšanas dienas priekšvakarā tā direktore Valentīna Ivanova parakstījusi nodomu protokolu  par  sadarbību ar Latvijas radošo savienību pārstāvjiem Atvērtās kultūras universitātes projektam, kuru plāno uzsākt 2011. gada  rudenī, informēja Mediju komunikācijas vadītāja Ilona Brūvere.

Atvērtā kultūras universitāte sniegs iespēju rīdziniekiem apmeklēt  bezmaksas  studijas kultūras vēsturē, politoloģijā, socioloģijā, filozofijā, ētikā, kultūras, mūzikas, mākslas, literatūras, teātra un kino vēsturē, kā arī saskarsmes komunikācijās un vairākās laikmetīgās   kultūras un mākslas praksēs. Divu gadu interaktīvās studijas piedāvās  unikālu iespēju iepazīties ar izcilākajām un atraktīvākajām Latvijas radošajām personībām, izzinot teātra, mākslas, mūzikas, dizaina, arhitektūras, kino, foto un rakstniecības noslēpumus pieredzējušu mākslinieku meistarklasēs. Nodoma protokolu par Atvērtās kultūras  universitātes nepieciešamību mūsdienu sabiedrībā apliecināja visas septiņas Latvijas radošās savienības — rakstnieku, mākslinieku, arhitektu, dizaineru, teātra darbinieku, kinematogrāfistu un komponistu savienība, kā arī Dramaturgu ģilde un Latvijas  baleta  asociācija.

«Mēs nesagatavosim  māksliniekus vai profesionālus ekspertus, bet gan pavērsim publikai priekškaru profesionāla radoša darba aizkulisēs, lai ikvienam, kas vēlas,  sniegtu iespēju ienākt laikmetīgās kultūras  un mākslas  pasaulē," norādīja V.Ivanova, uzsverot ka Atvērtā kultūras universitāte ir Mākslas darbinieku nama un Latvijas Radošo savienību ieguldījums kultūrizglītotas, eiropeiskas un demokrātiskas sabiedrības attīstībā.           


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja