Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Muzeju naktī Latvijas Leļļu teātrim jūra būs līdz ceļiem

Pēc pērn piedzīvotās lieliskās debijas Muzeju naktī 19. maija vakarā Latvijas Leļļu teātris atkal durvis plaši vērs ikvienam, kuru urda ziņkāre, kā ir dzīvot, domāt, smieties un raudāt kopā ar lellēm.Par šī gada Muzeju nakts moto izvēloties krietni ambiciozo frāzi Mums jūra līdz ceļiem, lelles šajā vakarā pierādīs, ka var visu, stāsta Latvijas Leļļu teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena.

"Pagājušajā gadā tā bija mūsu lielā uzdrīkstēšanās – ar plašu programmu un nelielu adrenalīna devu: vai patiešām izdosies? Rezultāts bija iepriecinošs: atnāca gandrīz divarpus tūkstoši apmeklētāju, turklāt daudzi no viņiem Leļļu teātri no iekšpuses ieraudzīja pirmoreiz, tāpēc Muzeju nakts viņiem sniedza neticami daudz atklājumu. Ar labiem vārdiem neskopojās arī prese, tāpēc šogad ceram, ka apmeklētāju būs vēl vairāk," atklāj Latvijas Leļļu teātra projektu vadītāja Olita Liepiņa.Viņa arī uzsver: "Ja pērn mūsu mērķis bija teātri atklāt no neredzamās puses – piemēram, parādot, kā "atdzīvojas" lelles, tad šogad rādīsim, kā lelles tiek vadītas, kā darbojas aktieri un kāda burzma valda uz skatuves, lai skatītāji redzētu šķietami vienkāršu izrādes ainu: tā ir līdz sīkumiem saskaņota darbība ar precīzi izskaitītiem soļiem un saprašanos bez vārdiem!"Ikviens Muzeju nakts apmeklētājs varēs uzzināt, ko nozīmē jēdziens "melnais kabinets" un iepazīt leļļu daudzveidību: būs redzamas gan marionetes, gan partera lelles. Baseinā peldēsies Zelta zivtiņa, kā jau īstenā jūras valstībā par kārtību rūpēsies Neptūns, bet skudriņām pāri kauliem liks skriet Leļļu teātra Spoks.

19. maija vakaru ļoti gaida arī lelles, kas it kā neatbilst jūras tematikai, tomēr piedalīsies Muzeju naktī. Kompānijā ar aktieriem Miķeli Žideļūnu, Valdi Vanagu, Artūru Putniņu, Daumantu Švampi, Olgu Larinu un Nikolaju Šestaku tās dzers tēju kafejnīcā un koķetēs ar apmeklētājiem. Savukārt par aizraujošiem Leļļu teātra vēstures stāstiem parūpēsies ilggadīgie Leļļu teātra darbinieki Ļevs Birmanis un Gunta Lipora.

Muzeju nakts programmu plkst. 23.30 noslēgs grupas 7 dēli koncerts uz teātra balkona. Grupa, kurā četri no septiņiem dalībniekiem strādā Leļļu teātrī, ir īsts muzikāls ieguvums, jo kuplina gan Leļļu teātra publiskos, gan iekšējos pasākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja