Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Mūžībā aizgājis aktieris Arturs Bērziņš

Pagājušā nedēļā 78 gadu vecumā mūžībā aizgājis aktieris Arturs Bērziņš, portālu Diena.lv informēja Dailes teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

A.Bērziņš bija viens no tiem Latvijas Valsts Konservatorijas Teātra fakultātes beidzējiem, kurus Eduards Smiļģis 1955. gadā uzaicināja darbā Dailes teātrī.

Skatītāji drīz vien ievēroja simpātisko un skatuviski pievilcīgo jauno aktieri, kuram tika iedalītas visdažādākās lomas visdažādāko žanru iestudējumos, sākot no vienaudžiem G.Priedes, J.Lūša, V.Vīgantes lugās, kuriem sekoja Laerts V. Šekspīra Hamletā, leitnants Dubs J. Hašeka Šveikā, Zemgus Raiņa Spēlēju, dancoju, Kangars P. Pētersona iestudētajā Raiņa Ugunī un naktī un traģiskais Rogožins F. Dostojevska Idiotā.

Radošajā biogrāfijā nozīmīga bija galvenā vīriešu loma J. Druces Mūsu jaunības putnos. Pie nozīmīgām lomām minamas arī Redozubovs M. Gorkija Barbaros, mūks Lorenco K. Auškāpa iestudētajā Romeo un Džuljetā.

Mākslinieku interesēja arī režija - viņš ir vadījis pašdarbības dramatiskos kolektīvus, Dailes teātrī iestudējis J. Jaunsudrabiņa lugu Invalīds un Ralla, kuras prologā - veltījumā Jānim Jaunsudrabiņam Es stāstu savai sievai atveidojis Autora lomu. Kolēģu atmiņā Arturs paliks kā jauks, sirsnīgs, vienmēr palīdzēt gatavs cilvēks, kuram neviens darbs nav par smagu vai grūtu.

Atvadīšanās no mākslinieka notiks 16.aprīlī plkst. 12.00 Krematorijas Lielajā zālē, plkst. 13.00 notiks izvadīšana uz II Meža kapiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja