Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Notiks sociālantropoloģisko lekciju cikla vasaras sesija

10. un 17. jūlijā, kā arī 7. augustā bārā Chomsky  (Rīgā Lāčplēša ielā 68) plkst. 19 notiks jauno sociālantropologu atvērtais lekciju cikls Bērzu sula. Tajā ar saviem pētījumiem, atklājumiem un to laikā piedzīvoto dalīsies Rīgas Stradiņa universitātes sociālantropoloģijas programmas absolventi, informēja universitātes pārstāve Vineta Savicka.

10. jūlija vakarā interesentiem būs iespēja dzirdēt Dainas Bērziņas atklājumus par Mormoņu misionāriem Latvijā, kuri, kā izrādās patiesībā nav šeit, lai mūs pievērstu ticībai. Savukārt, Elīna Bauze-Krastiņa dalīsies piedzīvotajā Taizemes budistu templī Damakaija un tā apakšorganizācijā Miera Revolūcija, kurā mītošie uzskata, ka pasaulē ir iespējams absolūts miers un velta visu savu dzīvi, lai to panāktu.

17. jūlija vakarā Liene Blauzde stāstīs par cīņu, kas ik dienu tiek izcīnīta Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā - kas veido un nosaka ikdienas darbu un konfliktus. Savukārt Aija Rūse dalīsies atziņās par tiem, kuri nesen pārcēlušies no pilsētas uz laukiem, jeb nepilsētniekiem un atklās, vai pilsētnieks, kurš ir pārcēlies uz laukiem pārtop par laucinieku.

Lekciju cikla noslēguma pasākumā, kas notiks 7. augustā, Matīss Šteinerts stāstīs par saviem cilvēcisko attiecību meklējumiem mūsdienu mobilitātes apstākļos. Plašākā mērogā tiks skaidroti iemesli attiecību iršanai intensīvas lauku saraušanās apstākļos. Savukārt Līga Rudzītes stāstījuma tēma ir Kā galva ar kājām vietu dalīja: ķermeniskās prakses un attīstības sadarbība Mongolijā, kas būs stāsts par Līgas pieredzi Mongolijas transportā, kurā atklājas gan ārzemniekiem neizprotamā nekārtība, gan mongoļu lietu kārtība - vietas dalīšana, galvas un kāju hierarhija un vārda došanas prakses.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Vairāk informācijas šeit: 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja