Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Padoms

Nesen izgadījās lidot no Maskavas uz Rīgu Aeroflotes „boingā” un sēdēt blakus jautrai kundzītei, ko zināmās aprindās dēvētu par „biznesa lēdiju”. Irina jeb Ira nepārtraukti čaloja ar savu, acīmredzot, draudzeni, bet klačiņu sišanas procedūru izpildīja tik skaļi, ka man pret savu gribu nācās kļūt par dažiem smalko aprindu diskrēti glamūrās dzīves noslēpumiem bagātākam. Tad nu padalīšos.

Ira: „Zini, tas ir ārprāts, es kopš februāra nevarēju pierakstīties rindā pie Bastjēna uz pedikīru! Iedomājies, viņš ir tik aizņemts, ka līdz aprīlim atteicis pat Denēvai un Adžānī! Kopš Bastjēns strādā "Hotel de Bristol" pie tās maitas Annas Simonēnas, viņš ir kļuvis tik uzpūtīgs! Par ko es viņam maksāju tos astoņus tūkstošus, čort poberi? Par to, lai mani ieliktu rindā aiz Katjkas – uz maija beigām?”

Draudzene, kuras vārdu neizdevās skaļi dzirdēt: "Šausmas, Ira, bet tev taču bija jālido uz Reikjavīku, uz to "Piaget" prezentāciju! Nabadzīte! Nu, un kā tur?"

Ira: „Oi, neciešami! Aukstums un toska/garlaicība. Tie "Piaget" veči pilnīgi prātu izkūkojuši, kāda velna pēc "New York – Paris" pulksteņu prezentāciju jārīko Islandē, nesaprotu! S žiru besjatsja!”, pēdējo frāzi varētu tulcināt kā „no neko darīt prātu zaudējuši”.

Nu, man gan likās prātu zaudējusi tā Ira – priekš kam viņai Parīzes pedikīrs „no Bastjēna Gonsalesa” uz briljantotu pulksteņu reklāmas pasākumu ziemīgajā Reikjavīkā? Priekš kam?

Kamēr meitenes čivināja, es ziņkāres dzīts plēsu vaļā Maskavā nopirktos jaunos DVD ar filmām, ko Rīgas kino „mazā komercpotenciāla” dēļ neredzēt. Brīnumainā kārtā viens no diskiem piesaistīja Irinas acu mirkli: „Oi, molodoi čelovek, drīkstu paskatīties, es viņu pazīstu!” (To Iročka par Noas Baumbaha filmas "Margo kāzās" vāciņu, uz kura redzama Nikola Kidmena). „Nu, un kā? Laba? Kad es lidoju uz Ņujorku, lidmašīnā rādīja, bet es angliski nesaprotu.”

Fuck! Iročka planē pie Bastjēna un "Piaget", bet, re kā, angliski „ņe-bum-bum”. Tiešām nabadzīte. Vai viņa visās šajās smalkajās vizītēs ņem līdzi tulku vai runā japāniski? Nē, ņem ar šarmu!

Kroni visam pielika Iras padoms, kad es ironiski pasūkstījos, ka – žēl, bet Baumbaha filmu Rīgā kinoekrānā neredzēt, tāpēc jāiztiek ar "konserviem".

Irinas padoms patiešām bija lielisks: "Nu, ko jums teikt, Rīga jau ir tāda jauka mīļa province, bet, ziniet, jums kinoteātrus vajag vairāk būvēt!" Tiešām!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja