Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomes priekšsēdētāju ievēlēts arhitekts Andris Kronbergs

Par Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomes priekšsēdētāju ievēlēts arhitekts, kultūras ministra uzaicinātais speciālists Andris Kronbergs, informēja Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes pārstāve Agnese Rupenheite.

Padomes pirmajā sēdē arī tika ievēlēts priekšsēdētāja vietnieks un šajā amatā apstiprināja Latvijas Arhitektu savienības biedru, arhitektu Artūru Lapiņu.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā valdība apstiprināja jaunu Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomes sastāvu, iepriekšējam padomes sasaukumam beidzoties pilnvaru termiņam.

Kā iepriekš informēja Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, padomes kompetencē ir veicināt un sniegt atzinumu par Rīgas vēsturiskā centra teritorijas plānojuma jautājumiem, izvērtēt ieceres par jaunu objektu būvniecību, ēku un būvju rekonstrukciju vai nojaukšanu, kā arī pieminekļu uzstādīšanu un atjaunošanu Rīgas vēsturiskajā centrā un tā aizsardzības zonā.

Tāpat padomei būs jāsniedz atzinumu NKMP un par kultūras pieminekļu aizsardzību atbildīgajai Rīgas Domes institūcijai par dažādu pārveidojumu ietekmi uz kultūrvēsturisko vidi, kā arī citas tiesības saskaņā ar Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likumā noteikto.

RVCSAP locekļu pienākumus turpmāk pildīs Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes Arhitektūras un mākslas daļas vadītāja Anna Ancāne, Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes Kultūras priekšmetu aprites daļas vadītājs, arheologs Jānis Asaris, Rīgas pilsētas būvvaldes Arhitektūras pārvaldes Rīgas pilsētas kultūras pieminekļu aizsardzības nodaļas vadītājs Viesturs Brūzis, Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes vadītājs Juris Dambis.

Tāpat padomē strādās Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes vadītājs Juris Dambis, Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Baiba Moļņika, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Pilsētvides attīstības pārvaldes eksperts Rīgas vēsturiskā centra UNESCO pasaules mantojuma pārvaldības plānošanas jautājumos Aigars Kušķis.

RVCSAP locekļu pienākumus turpmāk pildīs arī Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktore Ilze Purmale, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Telpiskās plānošanas un zemes pārvaldības departamenta Zemes pārvaldības un plānojumu uzraudzības nodaļas vecākā eksperte Inga Tapiņa.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja