Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Radošās laboratorijas Ienāc Teritorijā! darbu prezentācija

18.jūnijā plkst.18 Ģertrūdes ielas teātrī būs skatāmas divu jauno režisoru – Laumas Balodes un Normunda Griestiņa – darbu prezentācijas, kas noslēgs pirmo radošo laboratoriju Ienāc Teritorijā!, informēja teātra pārstāve Maija Pavlova.

Lauma Balode, par spoguli ņemot pasaulslavenā režisora Ingmara Bergmana daiļradi un dzīves stāstu, pievēršas sevis kā cilvēka un mākslinieces izpētei, atklājot dziļi personisku pieredzi un šīs pieredzes transformēšanos mākslinieciskā darbībā.

Savukārt Normunds Griestiņš kopā ar domubiedriem pētījis jauno mediju pielietojuma iespējas skatuves mākslā. Par iedvesmas avotu izmantojot Staņislava Lema ikonisko romānu Solaris, Griestiņš un viņa komanda meklē cilvēka apziņas robežas un atvērtību jaunām pasaulēm, kas, iespējams, ir apslēptas mūsos pašos. Kopā ar aktieri Pēteri Nebaru un jauno mediju māksliniekiem Kristapu Biteru un Gintu Grīvānu, pēta, kā, mijiedarbojoties ar tehnoloģiju un jauno mediju rīkiem, iespējams paplašināt skatuves mākslas valodu, radot pārsteidzošas jauno un veco mediju kombinācijas.

Ienāc Teritorijā! ir Ģertrūdes ielas teātra radošā laboratorija, kas veidota ar mērķi sekmēt mākslinieciskās jaunrades daudzveidību, kā arī inovatīvu ideju un metožu attīstīšanu skatuves mākslā. Laboratorija darbojas kā rezidence - mākslinieki noteiktu laiku strādā, attīstot savu ideju, veic padziļinātu materiāla izpēti, eksperimentē ar izvēlēto metodi, un rezidences noslēgumā publiski prezentē savu gūto pieredzi – formāts, kādā tas tiek darīts, paliek pašu mākslinieku ziņā: tā var būt lekcija, diskusija, izrādes skice vai lasījums. Laboratorijas uzdevums ir dot iespēju koncentrēties uz izpētes procesu un nodrošināt tam labvēlīgus darba apstākļus.

Ieeja uz radošās laboratorijas darbu prezentāciju ir bez maksas, pēc tās – saruna ar jaunajiem māksliniekiem, kuru vadīs režisore un Latvijas Kultūras akadēmijas profesore Māra Ķimele. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja