Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Reģionālajam daudzfunkcionālajam centram Rēzeknē pabeigta ēkas korpusa izbūve

Ir pabeigti reģionālās daudzfunkcionālās koncertzāles Rēzeknē ēkas korpusa būvdarbi un noslēgumam tuvojas arī jumta seguma, kā arī fasāžu izbūve.Tuvākajā laikā sāksies centra iekšējās apdares darbi, kā arī akustisko paneļu uzstādīšana, informēja SIA Austrumlatvijas koncertzāle valdes locekle Diāna Zirniņa.

Daudzfunkcionālās kultūras būves izveidi plānots pabeigt līdz šā gada beigām, pastāstīja Rēzeknes domes īstenotā un Eiropas Reģionālās attīstības fonda, kā arī valsts līdzfinansētā projekta Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra Rēzeknē vadītāja Inese Haite.Ir pilnībā izbūvēti centra ārējie inženiertīkli, uzsākts darbs pie teritorijas labiekārtošanas, kas visupirms paredz pievedceļu un gājēju celiņu ierīkošanu. Pagaidām ēkas iekšsienas veido bieza betona kārta, taču turpmākajos mēnešos uzņēmuma Arčers būvniekiem jāgādā par kvalitatīvas akustikas nodrošināšanu. Tikmēr Vācijā jau izgatavo centra transformējamās grīdas, bet Beļģijā top krēsli abām centra koncertzālēm, kurās ir attiecīgi 250 un 1000 sēdvietas."Rēzekne faktiski būvē pirmo koncertzāli Latvijā, kas ir sarežģīts darbs, jo jānodrošina arī augstas kvalitātes akustika. Tāpēc gan projekta izstrādes gaitā, gan arī tā īstenošanā projekta autori – SIA Vizuālās modelēšanas studija, sadarbojas ar skandināvu akustikas profesionāļiem. Šo jautājumu stingri uzrauga arī pasūtītājs," stāsta pašvaldības uzņēmuma Austrumlatvijas koncertzāle vadītāja Diāna Zirniņa. "Līdztekus jautājumiem par koncertu un pasākumu klāstu jaunajā centrā ne mazāk svarīgi ir saimnieciska rakstura jautājumi, ēkas uzturēšana, komunālo un mākslinieciskās darbības izdevumu segšana, telpu noslodzes plānošana, kā arī nomas līgumu slēgšana kafejnīcai - restorānam, kino," norāda D. Zirniņa. Viņa cer, ka veiksmīgi turpināsies ar Kultūras ministriju uzsāktās pārrunas, kas ļautu piesaistīt papildus resursus profesionālo māksliniecisko programmu nodrošināšanai reģionālajā koncertzālē. Pašvaldības izveidotais uzņēmums vasarā plāno uzsākt arī personāla atlasi. Rēzekne ir pirmā pilsēta Latvijā, kurā šobrīd no pašiem pamatiem tiek celta jauna koncertzāle jeb Austrumlatvijas reģionālais daudzfunkcionālais centrs. Reģionam nozīmīgā kultūras būve iecerēta kā daudzfunkcionāls objekts, kurā ir divas akustiskās koncertzāles (viena no tām būs piemērota kino demonstrēšanai), telpas un aprīkojums semināru un konferenču rīkošanai, telpas profesionālajam orķestrim, Dzimtsarakstu nodaļai, kafejnīcai. Pašvaldības uzsver, ka centra izbūve paver iespējas ne tikai uzlabot kultūrpakalpojumu klāstu reģionā, tas ir arī viens no veidiem, kā veicināt investīciju piesaisti pilsētai.Latgaliešiem daudzfunkcionālā koncertzāle dos iespēju baudīt dažādus mākslinieciski augstvērtīgus pasākumus. Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra izveide notiek Rēzeknes pilsētas domes īstenotajos, Eiropas Savienības struktūrfondu un valsts līdzfinansētos projektos Austrumlatvijas reģionālais daudzfunkcionālais centrs Rēzeknē un Gājēju ielas un Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra izbūve Rēzeknes mazattīstītajās teritorijās. Centra būvniecību veic konkursā kārtībā izraudzītais uzņēmums Arčers, līguma summa ir 10,5 miljoni latu. Ēkas arhitekti ir SIA Vizuālās modelēšanas studijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja