Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rēzeknē notiks pirmais Starptautiskais etnodžeza mūzikas ansambļu konkurss Guoyu pa JAZZ

Latgales vēstniecības Gors Mazajā zālē 2. maijā norisināsies Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas rīkotais Starptautiskais etnodžeza mūzikas ansambļu konkurss, kuram piešķirts Latgales reģionam zīmīgs nosaukums Guoyu pa JAZZ, informēja konkursa rīkotāji.

Konkursā ir aicināti piedalīties Latvijas un kaimiņvalstu mūzikas vidusskolu tradicionālās mūzikas, džeza un mūsdienu ritmu mūzikas izglītības programmu audzēkņu instrumentālie un vokāli instrumentālie ansambļi. Konkursa ideja ir apvienot tautas mūziku un džezu.

Pavisam nejauša un pamatīgi iedvesmojoša šo divu diez gan pretējo mūzikas žanru apvienošanās līdz šim bija dzirdēta tikai nejaušam garāmgājējam, kad pa atvērtu logu varēja dzirdēt blakus telpās muzicējošos ansambļus – vienā telpā džeza, otrā – tradicionālās mūzikas. Pašiem nezinot, apkārtējo galvās dzima ideja un sapnis par tās realizāciju – pašiem savs etnodžeza mūzikas ansamblis un konkurss, kurā sevi parādīt un pierādīt.

Šī konkursa galvenais mērķis ir Latgales tradicionālo vērtību izcelšana un tautas mūzikas elementu iekļaušana mūsdienu mūzikas žanrā. Par to jau liecina konkursam piešķirtais nosaukums, kuru iedvesmojusi latviešu tautasdziesma Guoju pa mežu. Mūsu gadījumā iesim pa džezu, ņemot līdzi un lepojoties ar savām tautas vērtībām. Ir ļoti svarīgi neaizmirst un lepoties ar savu kultūras bagātību, ar vietu, kurā esam dzimuši un ar cilvēkiem, kuri mūsu dzīves padara bagātākas. Ar šo konkursu vēlamies sekmēt jauno mūziķu profesionālo izaugsmi, personas vispusīgu attīstību, pilnveidot mūzikas izglītības iestāžu audzēkņu kolektīvās uzstāšanās prasmi un pieredzi, attīstīt instrumentālo un vokāli instrumentālo ansambļu muzicēšanas tradīcijas un kvalitāti mūsdienu ritma un tradicionālās mūzikas stilos.

Visiem konkursa dalībniekiem ir kopīgs uzdevums - atskaņot divus dažāda rakstura skaņdarbus: sava apvidus tautasdziesmu oriģinālaranžējumā un brīvas izvēles skaņdarba oriģinālaranžējumu vai oriģinālkompozīciju, kas iekļauj etniskās mūzikas elementus. Konkursa laikā katram klausītājam būs iespēja iepazīt vēl nedzirdētus tautasdziesmu oriģinālaranžējumus no dažādiem Latvijas un kaimiņvalstu reģioniem, tādā veidā atklājot un iepazīstinot visus klātesošos ar savu tautas bagātību, atklājot to jaunā skanējumā.

Visu ansambļu muzikālo sniegumu vērtēs profesionāla žūrija – Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza mūzikas katedras vadītājs, džeza pētnieks un mūziķis Indriķis Veitners, lietuviešu komponists, perkusionists, avangarda džeza un laikmetīgās mūzikas izpildītājs Arkādijs Gotesmans (Arkadijus Gotesmanas), Latvijas mūsdienu tautas mūzikas grupas Tautumeitas līdere, mūziķe Asnate Rancāne, kā arī Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas izglītības programmas Mūzika – Džeza un mūsdienu ritma mūzikas pedagogs un aktīvs mūziķis Kalvis Sležis-Zaļkalns.

Dalībnieki konkursam var pieteikties līdz šī gada 14. aprīlim, aizpildot elektronisko pieteikšanās anketu un norādot visu prasīto informāciju. Anketa pieejama: https://forms.office.com/e/rM5Mzs7dHV

Plašāka informācija par pasākuma norisi pieejama Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas mājaslapā www.jirmv.lv un skolas Facebook lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja