Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rīgā un Cēsīs norisināsies 5. Eiropas Mūzikas forums

No 11. līdz 14. jūnijam Rīgā un Cēsīs norisināsies 5. Eiropas Mūzikas forums, kura tēma šogad ir Mūzikas pieejamība – vai digitāla?, informēja notikuma pārstāve Sabīne Branta.

Foruma laikā noritēs paneļdiskusijas un sesijas, kas aplūkos gan digitālās vides sniegtās priekšrocības, lai padarītu mūziku vēl pieejamāku plašiem sabiedrības slāņiem, gan diskutēs par mūzikas lomas un nozīmes maiņu, kuru izvirza digitālo tehnoloģiju lietojums. Uzmanība tiks pievērsta mūzikas izglītībai un tās attīstībai digitālā laikmeta kontekstā.
Foruma dalībniekiem būs iespēja iepazīties gan ar latviešu tradicionālo, gan akadēmisko, kora, džeza, alternatīvo un laikmetīgo mūziku, kuru izpildīs gan JVLMA studenti, gan Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā festivāla Čello Cēsis atklāšanas koncertā, kameransamblis Art-i-Shock, sitaminstrumentālists Guntars Freibergs, komponists un mūziķis Kaspars Tobis un citi.

Eiropas Mūzikas padome (EMP) ir UNESCO Starptautiskās Mūzikas padomes reģionālā grupa ar padomdevējas funkciju, kas dibināta 1972. gadā, un kuras centrālais birojs pašreiz atrodas Bonnā. EMP sastāvā ir 18 Eiropas valstu Nacionālās mūzikas padomes, kā arī 53 starptautiskās mūzikas organizācijas, kas aptver ļoti plašu mūzikas nozarē darbojošos spektru. Tāpēc EMP var uzskatīt par nenovērtējami bagātīgu pieredzes un informācijas avotu mūzikas nozarē.

Atzīstot par būtisku Latvijas pārstāvniecību šajā ļoti plaši sazarotajā profesionāļu forumā, 2001. gadā pēc Latvijas Komponistu Savienības (tā brīža) priekšsēdētāja Uģa Prauliņa iniciatīvas un ar LR Kultūras ministrijas atbalstu tika izveidota atbilstoša struktūrvienība Latvijas pārstāvniecībai EMP – Latvijas Nacionālā mūzikas padome. Pašreiz Latvijas Mūzikas padomē darbojas 14 sabiedriskās organizācijas – LNP dibinātāji Latvijas Komponistu savienība, Latvijas Mūzikas informācijas centrs, kā arī – Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (JVLMA), Latvijas Mūzikas izglītības iestāžu asociācija (LMIIA), Latvijas Vispārējās izglītības iestāžu mūzikas skolotāju asociācija, Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports, Vidzemes koncertzāle Cēsis un citas.

Foruma organizētāji ir Eiropas Mūzikas padome sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mūzikas padomi, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju un Latvijas Komponistu savienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja