Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Sākusies pasākumu pieteikšana sarunu festivālam Lampa

No otrdienas, 19. novembra, ikviens idejām bagātais aicināts pieteikt savu divu dienu programmu sestajā sarunu festivālā Lampa, kas notiks 2020. gada 19. un 20. jūnijā Cēsu pils parkā. Šoreiz par festivāla virstēmu izvirzīts jēdziens “kopā” – ticot, ka, apvienojot spēkus, var panākt vairāk, informēja festivāla pārstāvji.

Vienatnē nevar sarunāties, un arī Lampa tiek radīta kopā. Taču ne vienmēr ir viegli būt kopā, jo esam ļoti dažādi. Tomēr ieklausoties viens otrā, varam runāt par to, kas mūs vieno, kā ir būt un darīt kopā – uz to arī aicina 2020. gada Lampa.

"Kategorisku un savstarpēji izslēdzošu viedokļu vidē, kas tik ļoti dominē publiskajā telpā, ir īpaši svarīgi apzināties un runāt par to, kas mūs vieno. Sestā festivāla virstēma "kopā" mudina meklēt tās tēmas, kas ir svarīgas mums visiem kopā, sarunāties pat tad, ja esam atšķirīgi, un strādāt kopā, lai paveiktu lielas lietas," atklāj sarunu festivāla Lampa direktore Ieva Morica.

Sarunu festivāla Lampa programma ik gadu ir neprognozējama un negaidīti pārsteidzoša – kā ikviena interesanta saruna. Ik gadu tā tiek radīta kopā ar daudzām organizācijām un aktīvistiem. Arī šoreiz festivāla rīkotāji aicina visus radošos un idejām bagātos prātus, entuziastus, indivīdus, privātā, valsts un nevalstiskā sektora organizācijas pieteikt savus pasākumus. 

Pieteikšanās norisināsies divos posmos. Tiem, kas vēlas organizēt vairāk nekā vienu pasākumu un radīt interesantu saturu festivālā divu dienu garumā, dalība jāpiesaka līdz nākamā gada 8. janvārim. Savukārt organizatori, kuri sava pasākuma norisi iecerējuši nodrošināt uz kādas no esošajām Lampas skatuvēm, dalībai pieteikties varēs nedaudz vēlāk – no 2020. gada 13. janvāra līdz 29. februārim.

Tēmas izvēlē nav ierobežojumu, formāts ir brīvs un pakļauts tikai domas lidojumam – no nopietnām sarunām, izzinošām darbnīcām un spraigām diskusijām līdz teātra spēlēm un domu rosinošām instalācijām. Tā kā pasākumu skaits un festivāla teritorija ir ierobežota, visi pieteikumi piedalīsies konkursā, kurā tos vērtēs festivāla rīkotāji. Pieteikumu izvērtēšanas rezultāti tiks paziņoti individuāli ne vēlāk kā 2020. gada 31. janvārī.

Kā parasti, arī šajā LAMPĀ ieeja apmeklētājiem būs bez maksas. Festivāla izmaksas tiek segtas no ziedojumiem, grantiem un pasākumu rīkotāju līdzmaksājumiem. Arī šoreiz festivāla rīkotāji un atbalstītāji piedāvā stipendijas līdzmaksājuma segšanai, kas to ieguvējiem nodrošina iespēju piedalīties un organizēt savus pasākumus Lampā bez maksas.

Nevalstiskās organizācijas un indivīdi, kas vēlas pieteikt divu dienu programmu, var pretendēt uz Fonda atvērtai sabiedrībai Dots stipendiju. Stipendijai iespējams pieteikties, vienlaikus piesakot pasākumu. Informācija par stipendijām atsevišķu pasākumu pieteicējiem tiks publicēta 2020. gada janvārī. 

Sīkāka informācija par pieteikšanos un pasākuma pieteikšanās anketa meklējama www.festivalslampa.lv/lv/daliba

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja