Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Spēles ar grāmatu

Konkurss Zelta ābele 2007 piedāvā izstādes un teatrālu uzvedumu


Jau piecpadsmit gadu skaistākās grāmatas konkursa Zelta ābele galvenais uzdevums ir veicināt Latvijas izdevējdarbības attīstību un vairot grāmatu un lasīšanas prestižu sabiedrībā. Šogad vairāk kā mēneša garumā notiek dažādi pasākumi ar kulmināciju 18.aprīlī pulksten 18 konkursa noslēguma ceremonijā. Šogad Zelta ābelei nominētas 47 grāmatas un 22 izdevēji. Kā allaž, grāmatas tiek vērtētas 11 kategorijās.

Grāmatām bagātākās kategorijas šogad izrādījušās bērnu un jaunatnes grāmatas un mākslas izdevumi - katrā kategorijā nominētas septiņas grāmatas. Katras nominētās grāmatas vāks pielīdzināms sava veida gleznieciskai izpausmei. "Lai arī šogad konkursam netika pieteiktas tik daudz grāmatu kā pagājušajā gadā, jāsaka, ka šajā gadā iesniegtās grāmatas ir nevis vidēji labas vai labas, bet izcili kvalitatīvas kā poligrāfiskajā, tā arī mākslinieciskajā līmenī," norāda Ieva Bečere, žūrijas locekle un žurnāla Iespiedgrafika galvenā redaktore.

Līdz 30.aprīlim Latvijas Nacionālās bibliotēkas Elizabetes ielas skatlogu rotā šī gada nominēto grāmatu izstāde, bet no 7. līdz 29.aprīlim Latvijas Nacionālās bibliotēkas Jaunākās literatūras lasītavā ir apskatāma grāmatu mākslas konkursa 15 gadu jubilejas izstāde.

No 12.marta savu ceļu pa Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēm līdz pat 2008.gada nogalei sākusi ceļojošā izstāde Zelta ābele 2007.

Savukārt no 11. līdz 13.aprīlim no pulksten 18 līdz 19 Rīgas Dzelzceļa stacijas centrālajā zālē ir skatāma izstāde - hepenings Spēles ar grāmatu, kurā jauniešu improvizācijas teātra studija Laiva un ansambļa Altera Veritas mūziķis Marko Ojala netradicionālā formā atklāj nominēto grāmatu pievilcību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja