Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Starptautiskā projektā „Dziedošie kaimiņi” apvienojas Igaunijas un Latvijas kori

Augustā Jūrmalā Latvijas  - Igaunijas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013.gadam projekta „Dziedošie kaimiņi” ietvaros notiks starptautisks koru diriģentu seminārs, informē domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Ingmārs Čaklais.Projektā iesaistījušās piecas pašvaldības: Igaunijas Viru pilsēta un Viru apgabals, Ogres, Baldones un Jūrmalas pilsētas pašvaldības.

No Jūrmalas šajā projektā ir iesaistījies sākumskolas „Atvase” zēnu koris. Projekta mērķis ir stiprināt vietējās kultūras identitāti un atbalstīt Latvijas un Igaunijas koru mūzikas tradīcijas ar abu valstu bērnu un jauniešu koru sadarbību. Projektā „Dziedošie kaimiņi” piedalās pieci bērnu un jauniešu kori no abām valstīm, kopā 240 dalībnieku, kā arī šo koru diriģenti. Dažādas aktivitātes notiek 20 mēnešu laikā, un noslēgumā 2010. gadā Baldones estrādē notiks igauņu – latviešu dziesmu svētki. Notiks kopējas jauniešu koru nometnes, sadraudzības koncerti, diriģentu pieredzes apmaiņas semināri, kā arī tiks sastādīta vienota latviešu un igauņu dziesmu grāmata. Pēc projekta beigām ir paredzēts turpināt sadarbību starp kaimiņu valstīm un rakstīt jaunu sadarbības plānu par kopēja mūzikas festivāla rīkošanu. Katrs līdzdalībnieks, kas piedalās šajā projektā, organizē vismaz vienu aktivitāti. Ogrē 2009.gada 30.aprīlī notika projekta atklāšanas pasākums, kurā pašvaldību vadītāji vai pilnvarotie pārstāvji parakstīja partnerības līgumu. No 4. līdz 6.jūnijam Igaunijas pilsētā Viru notika seminārs diriģentiem, kur trīs dienas diriģenti varēja dalīties savā pieredzē un smelties jaunas zināšanas. Nākamais diriģentu seminārs plānots augustā, un tas notiks Jūrmalā. Septembrī bērnu un jauniešu kori no Latvijas dosies uz sadraudzības un sadziedāšanās nometni Igaunijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par balvām

Jaunās Latvijas mūzikas nozares balvas Gamma izsludināšana tikai bagātina vietējo mūzikas apriti, līdz ar gadu desmitiem seno Zelta mikrofonu turpmāk apbalvojot mūziķus par sasniegumiem viena gada ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja