Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

VEF Kultūras pilī norisināsies fonda Nāc līdzās! lielkoncerts

Lielkoncertā 9. maijā plkst. 12 uz VEF Kultūras pils skatuves kāps talantīgi bērni, jaunieši un pieaugušie ar īpašām vajadzībām, no kuriem 12 labākie vēlāk piedalīsies labdarības koncertā Nāc līdzās Ziemassvētkos!

Beidzot pandēmijas rēgs ir zaudējis savu spēku, ko var just dalībnieku pieteikšanās skaita straujajā pieaugumā uz XXVII Integratīvo mākslas festivālu Nāc līdzās!

"Tas ļoti priecē mūs kā organizētājus, jo, jāatzīstas, ka pandēmijas laiks bija smags - dalībniekiem bija liegts tikties mēģinājumos, kuros piedalījās vairāk cilvēku. Tādēļ māca arī bažas, vai grupas nebūs pajukušas? Bet, redzot kuplo dalībnieku skaitu, kas vēlas atkal piedalīties festivālā Nāc līdzās!, mana sirds pielija pilna ar prieku. Bērni, jaunieši, skolotāji un pieaugušie mākslinieki nekur nav zuduši. Tieši otrādi, nocietušies, lai rādītu savus brīnišķīgos priekšnesumus festivālā VEF Kultūras pilī," - tā festivāla ilggadējā organizētāja, žūrijas komisijas priekšsēdētāja fonda Nāc līdzās! vadītāja Sarma Freiberga.

Lielkoncertam no 1. atlases kārtas žūrija izvirzījusi 39 priekšnesumus no dažādiem Latvijas novadiem. Tas nozīmē, ka šis tiešām būs lielkoncerts ar vērienu, kas varētu ilgt vismaz četras stundas. Dalībnieki pārstāv gan dienas centrus, gan skolas ar speciālajām mācību programmām, gan valsts sociālās aprūpes centrus, gan individuāli. Dalībnieku vecuma amplitūda ļoti plaša – paši mazākie vēl tikai pirmsskolas vecumā, bet vecākie jau godājami seniori. Koncerta rīkotāji arī priecājas, ka arī Ukrainas meitene, kas Latvijā apmeklē Vaivaru pamatskolu, ir pieteikusi dalību ar spilgtu priekšnesumu latviešu valodā.

Koncertu skatīsies un vērtēs žūrijas komisija sešu cilvēku sastāvā - Sarma Freiberga - fonda Nāc līdzās! valdes priekšsēdētāja, Zane Kreicberga - režisore, Latvijas Kultūras akadēmijas profesore, Rūta Dūduma-Ķirse - dziedātāja, vokālā pedagoģe, Kārlis Anitens -režisors, Tatjana Vucāne - vokālā pedagoģe, Marta Bieriņa - fonda Nāc līdzās! valdes locekle. Žūrijas uzdevums no visiem koncerta priekšnesumiem izvēlēties 12 labākos, spilgtākos, kuru autori iegūs festivāla laureāta titulu. Laureāta tituls dod tiesības pretendēt uz piedalīšanos labdarības koncertā Nāc līdzās Ziemassvētkos!, kas šogad notiks 8. decembrī Rēzeknes koncertzālē Gors.

Savukārt visus lielkoncerta dalībniekus ar nelielu koncertu iepriecinās dziedātāja Parisha.

Lielkoncertā gaidīts ikviens, kurš ar saviem aplausiem vēlas atbalstīt talantīgos bērnus, jauniešus un pieaugušos ar īpašām vajadzībām!

Vairāk par dalībniekiem https://www.naclidzas.lv/jaunumi/posamies-uz-2023-gada-lielkoncertu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja