Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Izspiež tūkstošiem eiro no uzvarētājiem nekustamo īpašumu izsolēs

Aizturēti divi krāpnieki, kuri no izsolēs dzīvokļus ieguvušiem cilvēkiem centās izspiest ievērojamas naudas summas. Šī esot nesen atklāta noziedzīga prakse, trešdien medijiem pavēstīja Valsts policijas Rīgas reģiona Kriminālpolicijas pārvaldes pārstāvis Igors Tomaševs.

Policija šogad martā aizturēja personu grupu, kas piedalījās nekustamo īpašumu izsolēs ar mērķi pēc tam, kad notikusi izsole, apstrīdēt tās norisi vai veikt citas darbības, lai mākslīgi liktu šķēršļus īpašniekiem, kuri uzvarējuši izsolē. 

Tomaševs minēja gadījumu, kad persona, iesniedzot dokumentus tiesā, lai apstrīdētu izsoles kārtību, piedeklarējusies Kubā ar mērķi pagarināt tiesvedību. Šīs darbības rezultātā cilvēks, kurš iegādājās nekustamo īpašumu, cieta zaudējumus. Tālāk noziedznieki sazinājās ar cietušo, lai no viņa izspiestu naudu, piedāvājot savu sūdzību atcelt. 

Policijas pārstāvis skaidroja, ka izmeklēšana turpinās, gadījums nav bijis vienīgais. Tas esot bijis tikai viens no paveidiem, kā personu grupa centusies gūt labumu uz citu cilvēku rēķina.

Aizturētas divas personas, kuras piedalījās izsolē, apstrīdēja izpildītāja aktu un pēc tam no jaunajiem īpašniekiem pieprasīja 4000 eiro, lai viņi atsauktu savu sūdzību. Policija noziedznieku aizturēja, kad viņš saņēmis naudu. Turklāt, saņemot naudu, viņš izteicis draudus, ka izdarīs jebko, lai tikai jaunie īpašnieki netiktu pie sava īpašuma. 

Policijas pārstāvis aicināja katru, kurš saskāries ar šādu krāpšanas veidu, vērsties policijā.

Izmeklēšana turpinās, un policijai ir pamats aizdomām, ka aizturētās personas nav vienīgā grupa, kas nodarbojusies ar šāda veida izspiešanu.

Top komentāri

Rīgā izspiež regulāri
R
Rīgas pašvaldības nekustamo īpašumu izsolēs regulāri piesakās viens grupējums. Kaut kādā veidā viņi uzzina, ka ir kaut viens dalībnieks pieteicies, tad piesakās kāds no grupējuma un pirms izsoles dara zināmu, cik ir jāsamaksā, lai viņi nesolītu. Šos blēžus ir ļoti viegli izskaitļot, tomēr viņi gadiem ilgi turpina savu darbību it kā nekādas policijas valstī nemaz nebūtu.
vilciens
v
Tad jau varēja sīkāk pastāstīt, kā viņi dabojas? Ko cits dalībnieks var apstrīdēt? saprotu ka parādnieks sūdzību var iesniegt..
Buba
B
Vai tad šādam reketam caur izsoļu rezultātu apstrīdēšanu vispār būtu jēga, ja izdomāto shēmu nepiesegtu “tūdaliņu” tieslietu “jumts”?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas