Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +2 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Vienotības potenciālie līderi aicina valsts labā pārvarēt iekšējās nesaskaņas

Vienotībā ir zudusi kopības sajūta, partijas kongresā sacīja viens no diviem partijas priekšsedētāja amata kandidātiem Edvards Smiltēns. Tāpat arī otrs kandidāts Andris Piebalgs atsaucās uz pēdējā pusgada laikā notikušo, aicinot pārstāt iekšējo "rādīšanu ar pirkstu" vienam uz otru. 

Abi partijas līdera amata kandidāti netieši atzina, ka partija pēdējā pusgada laikā ir pieļāvusi kļūdas savā iekšējā darbībā un savā ziņā likusi atbalstītājiem vilties, taču abi bija gatavi to mainīt.  

Smiltēns savu uzrunā, kuras lielāko daļu lasīja no lapas, sāka ar atskatu pagātnē, uzdodot jautājumus, kas notika kopš vēlēšanām un kur radās problēma. Viņš norādīja, ka partijai nepieciešams atgūt zaudēto uzticību.

Smiltēns sacīja, ka gan valstī, gan partijā ir zudusi uzticība "kopīgajam risinājumam", viņš atsaucās laikus, kad partija vienoti "stāvēja par Valdi" un partija strādāja kā vienots veselums. Viņaprāt ir zudusi šī sajūta. Partija radušies grupējumi, kas radījuši aizvainojumu un naidu.

Viņaprāt partijai ir vajadzīga spēja novērst krīzes pirms tā ir sākusies.  

Tāpat Smiltēns uzskata, ka partijai nākamgad ir "jāpatriec" no Rīgas prokremliskā vara, kuras sasniegumi ir kritiens no velosipēda, divi kaķi un ieildzis Barona ielas remonts.

Runā Smiltēns uzskaitīja dažādus darbus, kas partijai jāpaveic.

Arī otrs amata kandidāts Andris Piebalgs savu uzrunu iesāka atsaucoties uz pēdējā pusgada laikā pieredzēto, dramatisko partijas popularitātes kritumu. Viņš norādīja, ka tas nav īslaicīgs vājums, bet gan zīme, ka partijai ir jāmainās, lai tā spētu saglabāt savu ietekmi Latvijas politikā.

Viņaprāt pārmaiņas nav vajadzīgas tāpēc, ka līdzšinējo līderu darbība bijusi nepareiza, bet gan tādēļ, ka partijas pieredze un briedums uzliek pienākumu. Partija nevar atļauties populismu un "rādīt ar pirkstu" uz tiem, kas ir nepareizi, kas ir "šķeltnieki". "Šāda rādīšana ar pirkstu ir ļoti neproduktīva," sacīja Piebalgs.

Viņš domā, ka nevajag bērt pelnus uz galvas, bet gan pārdomāt partijas iekšējās demokrātijas jautājumus.

Piebalgs arī norādīja, ka viņš ir gatavs uzņemties būt par nākamo Saeimas vēlēšanu līderi partijā, kā arī uzņemties ministru prezidenta pienākumus nākamajā Saeimas sasaukumā.  

Kā ziņots, partija Vienotība šodien pulcējās ārkārtas kongresā, kurā pārvēlē politiskā spēka valdi. Uz partijas vadītāja amatu kandidē bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs un Saeimas deputāts Smiltēns. Solvita Āboltiņa uz partijas priekšsēdētāja amatu šoreiz nekandidē.

Kongresam bija izvirzīti 595 delegāti, un īsi pēc plkst.10 bija reģistrējušies 427 pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas