Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FOTO: Lielo Kristapu par labāko pilnmetrāžas filmu saņem Māra Martinsona «Nevajadzīgie ļaudis»

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
E.N.G.
E
Māris Martinsons ir Latvietis - Fakts Nr 1 Filma ir uzņemta par viņa līdzekļiem un ar Lietuvu tam ir tik daudz sakars, cik tas, ka daļa tur filmēta un aktieri, bet viss pārējais ir Māra sasniegums un galva, tāpēc atstāj savu sašutumu pie sevis ;)
ko?
k
Ha! Kur labākā studentu filma??
A.
A
Fikam. Klucis bija krieviem. Nav svarīgi, tatārs, latvietis vai ebrejs. Padomju, značit, krievu. Vāciešiem bija Leni Riefenstahl'e - kaut kas vairāk nekā Klucis. Visa pasaule viņu zina, par viņu ir uzņemta filma "L.R. bīnišķīgā un šausmīgā dzīve" vai kaut kā tā...
Fikam
F
Latviešiem - Klucis, vāciešiem - Horsts Veselis. Talantīgi sava laika cilvēki, kas ar sirdi un dvēseli (un savu talantu) nodevās noziedzīgu režīmu slavināšanai.
laureāts
l
Izskatās, ka šogad sabiedrībā interese par Lielo Kristapu ir, maigi sakot, neliela. Domāju, ka žūrijas ne pārāk saprotamie lēmumi šo interesi nevairos arī uz priekšu. LK veidojas par tādu nišas pasākumu.
Fiks
F
"Klucis" ir filma par kādu pārkrievojušos letiņu Kluci, kas dzīvoja Krievijā un Staļina laikā slavināja boļševiku iekārtu un ar to kādu brīdi bija slavens. Filma tāpēc, ka piedzimis par latvieti? Nu un tad? Ko tāds Klucis ir devis Latvijai? Neko. Kāpēc mums par to ir tik liela interese, ka jātērē valsts nauda, jātaisa filma un jāslavē? Nostaļģija? Jeb valsts kinopolitika, ko īsteno kinocentrs?
par balvu
p
balva bija asprātīgs risinājums krīzes apstākļos, kad nebija lidzekļu, lai visiem pagatavotu un pasniegtu veselus kristapus. bet kas attiecas uz galveno doķeni, tad jocīgi gan, ka nedabūja Klucis, kuru veidoja labākais režisors, montāžas režisore, labākais scenārists un šķiet, ka bija vēl kādas balvas šai patiešām ļoti labajai filmai.
Lauztuve
L
Prieks par Ivaru Zviedri! Bēgums -Precīzs un paliekošs laikmeta dokuments. Savukārt Amatieris - nespēju noticēt, ka kaut ko tik diletantisku, ar šausmīgu skaņu var rādīt cilvēkiem!
E
E
Man ir ļoti žēl, ka neko nedabūja "Pavasaris Vārnu ielā" un 'Kad āboli ripo". Cimmermaņa filmas ar grūtībām var atšķirt citu no citas. Bet nu - žūrija ir lēmusi.
laureāts
l
Kurai kafkai radās ideja sadalīt to Kristapa figūriņu gabalos un pasniegt - vienam kājas, citam rokas, vēl citam citus locekļus. Tas vien jau rāda cik dziļas iekšējas problēmas valda tai Lielajā Kristapā.
liels
l
prieks par Māri Maskalānu!
balle
b
matīsa un viduleja ir pašdarbības pulciņa domātājas, kam pofigs par reālo, bet sevi "pierādīt" nenormāli gribas, tāpēc ir šitais sviests ar gadījuma rakstura filmu nacionālajā festivālā un vājprātīgu balvu, kas sacirsta gabalos .... kur vēl tālāķ???
sos
s
uzvar sovetšķina ar nevajadzīgiem ļaudīm jo viduleja un matīsa izkisīgi met sprunguļus filmām, kuru režisori negodā padomju tradīcijas - Padomju stāsts un Rīgas sargi. Pretīgi
mestnijs
m
> Vai tie ir tie paši, kas uztaisījuši "oriģinālo" "Rīgas sargi" plakātu? (sk. badad.lv) --- Nu paskatījos. Un? Mājiens domāts, ka RS plakāts nošpikots no Glābjot Rajenu? Nu nezinu. Trīs veči un viens centrā. Nu un? Vai tas nozīmē, ka plakāti kuros pa visu lapu ir viena liela galvenā varoņa seja - tie tad arī viens no otra špikoti? Es saprotu, ka gribās ierīvēt sāli RSam, bet nu tad jau vairāk par tēmu būs Ēķi ar Graubu aplikt, nevis šo plakātu, kas ir plakāts kā plakāts. Nekas tur špikots manuprāt nav.
vecais
v
Filma OK, bet kāds sakars konkrētai filmai ar konkrēto festivālu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas