Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Top jauna LKA studentu īsfilma Luna

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) audiovizuālās mākslas studenti ir uzsākuši aktīvu darbu pie jaunu īsfilmu veidošanas, un viena no tām ir diplomdarba filma Luna, kas pievēršas cilvēka atmiņas izpētei un kas tiks veidota kā estētiska dienasgrāmata, kurā fiksēt personības pieaugšanas liecības.

Filma tiks filmēta uz dzīvās un tekstūrām bagātās 16 mm analogā kino lentes. Filmas Luna veidotāju komanda aicina ikvienu iesaistīties jaunās īsfilmas veidošanā un finansiāli to atbalstīt pūļa finansējuma platformā Indiegogo. Saite uz ziedojumu platformu: https://igg.me/at/fVdWGEZ68Os/x/37128885#/

Filmas veidotāji aizsākuši ziedojumu vākšanas kampaņu savai diplomdarba filmai Luna, aicinot platformā Indiegogo līdz 4. aprīlim ikvienu ziedot projekta īstenošanai. Filmas radošo komandu veido režisore Amanda Grīnberga, operatore Anna Konovalova, producente Katrīna Karple un filmas māksliniece Kristina Rezviha.

Filma Luna ir stāsts par to, ko atceras un ko ne. Galvenā varone Luna ir uzsākusi jaunu dzīves posmu. Šaubu un neziņas pārņemta, viņa pavada pirmo rītu jaunajā mājvietā un nonāk asociatīvu atmiņu ceļojumā, kurā atminas savas bērnības ainas. Sarežģītais mātes tēls un viņu neviennozīmīgās attiecības liek Lunai mirklīgi formēt savu identitāti un paštēlu, un šie nospiedumi mudina viņu apšaubīt savu līdzšinējo sapratni par mīlestību, ģimeni un pašai sevi. Nezināmais un cerīgais jaucas ar pazīstamo un nolemto.

"Šādas kampaņas notiek ik gadu, un par saziedoto summu mēs esam ļoti pateicīgi. Nereti daudzus izdevumus sanāk veikt no savas, studentu, kabatas, kas, protams, ne vienmēr ļauj īstenot visās kinematogrāfiskās ieceres. Lai arī cik daudz mums nāktu pretī gan skola, gan kino industrijas profesionāļi, tik un tā ir ļoti daudzas izmaksas, no kurām vienkārši nav iespējams izvairīties – degviela, ēdināšana, dažādu rekvizītu un kostīmu iegāde, elektrība, nerunājot pat par atalgojumu profesionāļiem, kas palīdz tapt studentu filmām," stāsta paši jaunie kino veidotāji.

Februārī notikušajā Lielā Kristapa ceremonijā 10 no nominētajām filmām visdažādākajās kategorijās bija tieši studentu veidotas filmas, tai skaitā Lunas operatores Annas Konovalovas iepriekšējā filma Ziemeļpols un producentes Katrīnas Karples filma Ksenija. Ceremonijā skatītājiem tika pavērts plašs skats uz daudzveidīgo studentu filmu klāstu, atklājot un pierādot jaunus un oriģinālus kino rokrakstus. Luna komanda ir apņēmības pilna izveidot kvalitatīvu filmu, kas apliecina studentu spēju būt daļai no kino industrijas. Tāpat ziedojot iespējams tikt pie dažādām balvām: filmas plakāta, filmas seansa, interesantām dāvanām un drosmīgajiem - pat pie lomas filmā!

Filmu plānots izrādīt arī kinoseansos 2024. gada rudenī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja