Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kučinskis pieļauj VARAM nonākšanu Vienotības pārziņā

Valdības veidošanas procesā ir iespējama maiņa, kad Vienotības pārziņā nonāk Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), bet Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) šīs ministrijas vietā saņem Ekonomikas ministriju, šodien Latvijas Televīzijā izteicās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) premjera amata kandidāts Māris Kučinskis.

Kučinskis stāstīja, ka par VARAM tiks runāts partiju trīspusējā sarunā ceturtdien, kad tikšot spriests par to, kas ministrijai ir jāizdara. Ministriju rokāde būšot iespējama, ja tā būs trīspusēja vienošanās un Vienotībai būšot labāks darāmo darbu piedāvājums. Pašlaik VL-TB/LNNK šajā jautājumā esot priekšā, jo, kamēr "Vienotība tikai domāja", nacionālajai apvienībai jau bijis redzējums par savām prioritātēm.

Valdības veidotājam principā esot saprotama Vienotības interese par VARAM, jo partijai ir daudz reģionālo sadarbības partiju.

Savukārt ZZS kontrolēto Veselības ministriju (VM) Kučinskis Vienotībai neesot gatavs atdot, jo tad no viņa valdības darbu saraksta esot jāsvītro ārā veselības aprūpes reforma, jo jaunam ministram vajadzēšot ilgu laiku, lai iestrādātos. Veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) interešu konflikti Kučinski nemulsina, jo nekļūdoties tikai tie, kas neko nedara.

Kučinskis deva mājienu, ka Vienotības iekšējo opozicionāri Ilzi Viņķeli viņš labprāt redzētu izglītības ministra amatā, bet tas būšot pašas Vienotības lēmums, savukārt jauna ministra Eiropas lietās izveide pašlaik vairs neesot aktuāli.

Tieslietu ministrijas saglabāšana VL-TB/LNNK kontrolē ir politisks kompromiss, atzina Kučinskis.

Kučinskis joprojām atzīst, ka Vienotība ar piedāvājumu darbam valdībā ir neapmierināta un viņš esot apņēmies radīt situāciju, ka visi partneri valdībā strādā ar prieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas