Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Lauksaimnieki aicina Latvenergo precīzāk ziņot par elektroenerģijas traucējumiem

AS Latvenergo jāsniedz precīzāka informācija par elektronerģijas pārrāvumiem, šādu viedokli ceturtdien pauda lauksaimniecības un mežsaimniecības nozares pārstāvji AS _Latvenergo _un AS _Sadales tīkls vadībai tikšanās laikā, portālu Diena.lv_ informēja Zemkopības ministrijas pārstāve Dagnija Muceniece.

Lauksaimnieki sarunas laikā norādīja, ka ražošanas uzņēmumiem vēl svarīgāk ir saņemt informāciju, kad elektroenerģijas padeve tiks atjaunota. Ļoti būtiska šāda informācija ir saimniecībām, kas strādā lopkopības nozarē, jo, piemēram, ja elektroenerģijas padeve tiks atjaunota pēc stundas vai divām, ar slaukšanu var nogaidīt, bet, ja elektroenerģija nebūs vairākas stundas vai dienas, nepieciešams ģenerators.

Tāpat lauksaimnieki pauda, ka bieži vien elektroenerģija tīklā ir sprieguma svārstības, kas regulāri sabojā dažādas ražošanas iekārtas, aptur darbu un rada zaudējumus.

Savukārt Meža īpašnieku biedrība un AS Latvijas valsts meži aicināja AS Latvenergo, pirms piedāvāt kādas izmaiņas normatīvajos aktos, lai uzlabotu elektroenerģijas piegādes kvalitāti, sākotnēji tos apspriest ar meža nozari, jo, piemēram, aizsargjoslu abpus elektrolīnijām divkārtīga paplašināšana radītu lielus zaudējumus meža īpašniekiem.

Tikšanās laikā Zemkopības ministrija un nozares organizācijas vienojās ar AS Latvenergo un AS Sadales tīkls, ka nepieciešams sagatavot saimniecību un ražošanas uzņēmumu datu bāzi, kurus vispirms vajadzētu brīdināt par iespējamiem elektroenerģijas padeves traucējumiem, pārrāvumiem un laiku.

Ceturtdien pēc zemkopības ministra Jāņa Dūklava ierosinājuma notika ministrijas, Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP), Zemnieku saeimas (ZS), Meža īpašnieku biedrības, Latvijas Biodegvielas asociācijas un AS Latvijas valsts meži vadības tikšanās ar AS Latvenergo un AS Sadales tīkls vadību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas